Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Obamovo tajné jednání zkrachovalo. Írán zajal americké vojenské čluny přepravující vrcholného vůdce teroristů Islámského státu

By  led 18, 2016

Ruské Ministerstvo obrany (MO) dnes vydalo vnitřní zprávu, že „mistrovský plán“ Obamova režimu na vypořádání s Islámskou republikou Írán byl „naprosto rozbit“, poté, co speciální námořní jednotky patřící k Armádě strážců islámské revoluce (Sepāh) před čtrnácti dny zajaly dva „silně vyzbrojené a vysoce sofistikované“ příbřežní velitelské čluny (RCB) námořnictva Spojených států pod velením Lodního expedičního vojenského velení (NECC) operující z 5. americké flotily v Bahrajnu.

Tyto čluny převážely do Kuvajtu „nejvyššího“ teroristického velitele Islámského státu, který měl být dále transportován do Sýrie. (Poznámka: Události popisované ve zprávě proběhly 29. prosince, nikoliv 12. ledna. Pentagon zveřejnil informace o zajetí těchto člunů bez povolení presidenta Obamy; vysocí představitelé amerického vojska tak učinili se záměrem uvést do rozpaků presidenta Obamu v den jeho projevu o stavu unie, protože odmítl povolit americkému námořnictvu zaútočit na íránské síly při zatýkání těchto člunů; tito vysocí představitelé však si nebyli vědomi Obamova probíhajícího tajného jednání s Íránem.) Podle zprávy MO íránské speciální námořní síly s použitím výzvědných informací získaných Společným informačním centrem (JIC) v Bagdádu „odhalily“ plán/spiknutí Obamova režimu tajně propašovat do Sýrie ze Saudskén Arábie „nejvyššího“ velitele Islámského státu, aby nahradil kdysi obávaného vůdce syrských teroristů Zahrana Alloushe, který byl zabit 25. prosince při náletu ruských Leteckých sil.

Když byl tento teroristický vůdce Islámského státu na cestě do Kuvajte na palubě jednoho z těchto RCB člunů americké armády, „přesila“ námořních sil íránského Sepahu zajala jak tohoto teroristu, tak oba čluny, které ho převážely, i s americkými námořníky na palubě. Málem došlo ke spuštění všeobecné války, když íránské síly byly nuceny střílet varovné střely proti americké letadlové lodi USS Harry Truman, která se pokusila zasáhnout.

Kontraadmirál Ali Fadavi, velitel Íránského revolučního loďstva, který měl dohled nad touto operací, řekl o této operaci na zajetí teroristického vůdce, že letadlová loď Truman vykazovala „neprofesionální tahy“, a tím ho donutila uvést íránské námořní síly do vysoké pohotovosti: „Připravili jsme své rakety pobřeží-moře, rychlé čluny vystřelující rakety a další naše četné možnosti útoku, pokud by učinili nepřátelský tah.“

Jak uvádí zpráva, po „ústupu“ amerického námořnictva byl zajatý teroristický vůdce islámského státu a doprovázející američtí námořníci dovezeni na ostrov Farsi, načež admirál Fadavi okamžitě kontaktoval ministra zahraničí pro evropské a americké záležitosti Majida Takhta Ravanchiho.

Význam toho, že admirál Fadavi kontaktoval ministra Ravanchiho, spočíval dle zprávy v tom, že Ravanchi již měsíce předem vedl tajná jednání s Obamovým režimem, a to přes jeho zástupkyni Wendy Shermanovou, kterou, což je šokující, Obamův režim pověřil tímto jednáním, i když její předešlou zkušeností v mezinárodní diplomacii bylo jen to, že byla sociální pracovnicí a bývalou ředitelkou Úřadu pro zájmy dětí ve státě Maryland.

Jakmile ministr Ravanchi uvědomil Wendy Shermanovou o tom, že Sepah zajal teroristického vůdce a americké námořníky, Obamův režim dle zprávy okamžitě „ustoupil“ veškerým íránským požadavkům ohledně výměn „zajatců/zadržených“, čímž poskytl Íránu vše, co dříve požadoval, včetně okamžitého propuštění sedmi íránských občanů strádajících v amerických vězeních, a souhlasu, že USA nebudou dále požadovat vydání 14 Íránců kvůli údajnému zapojení do obchodu se zbraněmi z USA do Íránu.

Írán ze své strany dle zprávy souhlasil s propuštěním čtyř íránsko-amerických vězňů dvojí národnosti, které zadržoval – dva z nich jsou nejvýznamnějšími špióny CIA, a to Nosratollah Khosravi a Matt Threvithick – nejdůležitější z nich je Khosravi, pro něhož Obamův režim požádal, a bylo mu vyhověno, aby jeho propuštění bylo bráno jako oddělené od ostatních tří.

Jako „bonus“ pro Írán, aby udržel v tajnosti „tajemství“ amerického námořnictva o transportu vůdce teroristů Islámského státu, president Obama rovněž zrušil v pátek 15. ledna několik desítek let platící zákaz na prodej letadel a náhradních dílů íránskému letectvu, den předtím, než USA zrušily sankce dle Spojeného plánu akcí (JCPOA) – čehož Írán okamžitě využil a objednal si za miliardy dolarů letadla Airbus vyráběná v EU, namísto letadel americké výroby.

Způsob, jakým americká mainstreamová média informovala o celé této špinavé záležitosti, s tím, že změnila datum z 29. prosince na 12. ledna, dokazuje opět přímou komplicitu Obamova režimu při řízení teroristů Islámského státu v Sýrii a Iráku, a hraničí s „absolutní komičnosti“, jelikož verze, které sdělují média, se mění každou hodinu. (Čluny amerického námořnictva se porouchaly/Čluny amerického námořnictva měly problém s navigací), Média též svévolně oddělila zajetí amerických člunů od střelby na americkou letadlovou loď Harry Truman íránským námořnictvem. Admirál Fadavi však o tom otevřeně řekl: „K incidentu (střelba íránských raket na loď Harry Truman) došlo během úterního (29. prosince) zajetí dvou člunů amerického námořnictva.“

Zdroj: orgo.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.