Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Vše je jinak? „Zneškodněná“ americká válečná loď Donald Cook v Baltském moři odmítla ruskou nabídku pomoci

By  dub 14, 2016

Nová tajná zpráva ruského Ministerstva obrany (MO) pro vnitřní potřeby Kremlu dnes praví, že již podruhé za dva roky „moderní elektronická obranná zbraň“ paralyzovala raketový torpédoborec třídy Arleigh-Burke, USS Donald Cook (DDG-75).

Když „speciální složky“ ruské Baltické flotily nabídly lodi pomoc a odtažení zpět do svého polského přístavu, Američané odmítli odpovědět.

Podle této zprávy v dubnu 2014 loď USS Donald Cook vykonávající svou misi v Černém moři podstatně narušila územní integritu Ruské federace, a tak president Putin povolil útok „elektronickou obrannou zbraní“ proti této lodi. Útok byl tak devastující, že tato válečná loď nejvyšší třídy byla volně unášena; když byla odtažena do svého rumunského přístavu, její američtí námořníci byli tak demoralizováni, že 27 z nich okamžitě podalo žádosti o rezignaci z amerického námořnictva.

Dle zprávy o rok později, v květnu 2015, opět na misi v Černém moři torpédoborec s řízenými střelami třídy Arleigh-Burke, USS Ross (DDG-71) podstatně narušil územní integritu Ruské federace, a tak president Putin opět povolil útok „elektronickou obrannou zbraní“ proti ní; loď ustoupila zpět do neutrálních vod. Jeden ruský špičkový námořní důstojník před odchodem do penze, když byl konfrontován s osudem, který potkal loď USS Donald Cook rok předtím, řekl: Zdá se, že Američané nezapomněli na incident v dubnu 2014, kdy jedno letadlo SU-24 v podstatě ochromilo veškeré zařízení na novém americkém torpédoborci USS Donald Cook nesoucím prvky protiraketového systému.

V březnu 2015 rovněž dle zprávy ponorky Ruské federace zaútočily svou moderní elektronickou zbraní na americkou letadlovou loď USS Theodore Roosevelt (CVN_71) a způsobily její útěk k pobřeží Británie, kde k údivu veřejnosti zůstala několik týdnů, než byla opravena a schopna opět plout; o tom jsme informovali v článku "Terrified US Aircraft Carrier Flees From Russian Subs To UK Safety" (Český překlad zde: Vyděšená americká letadlová loď prchla před ruskými ponorkami do bezpečí UK).

Tento týden „útočné střetnutí“ sil Ruské federace s lodí USS Donald Cook dle zprávy začalo tak, že když americká válečná loď zahájila „agresívní bojový manévr“ proti přístavu Baltické flotily v Kaliningradu, president Putin opět povolil okamžitý protiútok „moderní obrannou zbraní“.

Ruské „elektronické obranné zbrané“, jak jsme již dříve informovali, jsou založeny na takzvané „technologii MAGRAV“ (západní kódové jméno pro zbraň je „Chibiny“), kterou vyvinul v Íránu narozený jaderný inženýr Mehran Keshe (zvaný „Nikola Tesla moderních dní“), který v osobním dopise presidentu Obamovi varoval:

Pokud bude naše technologie Magravs skutečně použita, letadlové lodi USA se stanou pouhými plovoucími vanami, a startovací dráhy plné letadel F16 a F18 budou jen muzei ocelových ptáků, protože tyto stroje nebudou schopny letět, jakmile jejich elektronické systémy budou pouze dotčeny vesmírnou technologií Magrav. Tato letadla a bitevní lodě budou muset být od A do Z nově naprogramovány, pokud budou chtít někdy opět fungovat.

Podle expertů MO „útok“ americké lodi Donald Cook na „územní integritu Ruska“v pondělí 11. dubna 2016 lze pokládat za americký test jejich „přeprogramované“ lodi – ale tato loď po použití „elektronické obranné zbraně“ letadly Suchoj Su-24 „zemřela rychlou elektronickou smrtí“.

V úterý 12. dubna dle zprávy provedla helikoptéra Baltické flotily KA-27 Helix nejméně 7 přeletů nad palubou ochromené lodi Donald Cook, volala na posádku a nabízela „pomoc s odtahem“, ale když na ni byly namířeny „zbraně malého kalibru“, velitelé ruských sil vydali rozkaz, aby dvě letadla SU-24 provedla dalších 11 „přeletů v těsné blízkosti a nízké výšce“ nad touto lodí. Poté již nebyla pozorována u Američanů žádná agresivita.

Zpráva končí prohlášením, které učinil mluvčí Bílého domu Josh Earnes, který řekl: Tento incident… je zcela nekonzistentní co do profesionálních norem vojenských operací ve vzájemné blízkosti v mezinárodních vodách a mezinárodním leteckém prostoru, načež ruské Ministerstvo obrany reagovalo: Upřímně řečeno, my zase nechápeme důvod tolik ublížené reakce amerických kolegů. Princip svobody plavby pro americký křižník, který setrvává v těsné blízkosti ruské lodní základny v Baltickém moři, nikterak neruší princip svobody letu ruských letadel.

Zdroj: [1][2]

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.