Print this page

Po přečtení tohoto článku už nikdy nebudete převářet vodu víc než jednou!

By  úno 19, 2019

Každý z nás alespoň jednou v životě udělal tuto chybu. Vaříme si čaj a zbytek vody necháme v rychlovarné konvici. O několik hodin později se vrátíme do kuchyně a vodu znovu převaříme. Co je na tom zlého? Ukázalo se, že je to zdraví škodlivé!

Loading...

Co se děje s vodou během vaření? Na povrchu se vytvářejí bubliny a pod ním probíhají chemické procesy. Během opětovného vaření se mění množství kyslíku a uvolňují škodlivé látky. Když pijete čaj z opakovaně převařené vody, můžete pocítit i změnu chuti. Voda má jinou strukturu a při opakovaném vaření se vylučují toxiny jako arsen, fluorid nebo jiné dusičnany. Studie prokázaly, že tyto sloučeniny mají nepříznivý vliv na nervový systém a mozek.

Opakovaně převařená voda je zdraví škodlivá. Také má vysoký obsah vápníku, který je zodpovědný za vznik ledvinových kamenů. I z tohoto důvodu byste vodu neměli převářet více než jednou. Pokud jste jí převařili víc, můžete ji použít k zalévání rostlin.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.