Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Francie je na pokraji občanské války. Situace začíná být kritická, polovina armády je v ulicích měst

By  úno 18, 2017

Podle výpovědi uživatelů sociální sítě Twitter poslala francouzská vláda polovinu vojáků do ulic postižených měst. Dále se uvolnila pravidla pro použití střelných zbraní pro ozbrojené složky. Během posledních hodin se nepokoje rozšířily z předměstí do center měst – zasažená je hlavně Paříž.

V polovině roku 2016 se ve Francii rozjela vůbec první vojenská operace „Sentinelle“, do které byli nasazeni těžce vyzbrojení vojáci z důvodu zvýšení bezpečnosti proti terorismu. Ti například hlídkují u mešit, synagog, galerií, ve stanicích metra a dalších veřejných místech. Nyní jsou vojáci nasazení i pro účely zklidnění situace ve francouzských ulicích.

Německá televizní veřejnoprávní televizní stanice ARD ve své hlavní zpravodajské relaci Tagesschau 16. února informovala o tom, že se nepokoje rozšířily do dalších francouzských měst. Pařížské úřady již před několika dny vyzvaly obyvatele pařížských předměstí, aby zůstali ve svých bytech a nezdržovali se venku.

Podle agentury -afp- citované deníkem „Le Figaro“ téměř sedmdesát dní před prezidentskými volbami nelze od nynějšího prezidenta a vedení státu očekávat, že by proti kriminalitě na pařížských předměstích nějak výrazněji zasahoval. Pokud by francouzská vláda vyhlásila bezpečnostní nestabilitu země, budou automaticky zrušeny veškeré volby.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.