Print this page

Odstup, královno! Američan tvrdí, že je právoplatným králem Velké Británie a dává lhůtu na rozloučenou

By  bře 07, 2017

Američan si svérázným způsobem nárokuje vládu nad britský královstvím. Allan V. Evans z Colorada se prohlašuje za nového právoplatného krále Velké Británie.

Kvůli svému ,,nároku" na britský trůn nechal vystavit i inzerát v deníku Times. V něm vysvětluje důvody, proč by měl převzít britský trůn.

Prohlašuje se za potomka velšského vladaře Cuneddy Wlediga z 5. století. Evans se pak považuje za přímého nástupce neporušené primogenitury z Wledigovy linie (dědický řád zajišťující přednostní právo prvorozeného syna).

Čtěte také: Přijde den, kdy i královna Alžběta bude nosit nikáb a burku

V dlouhém inzerátu píše o spletitých sňatcích v průběhu staletí, z nichž vyplývá jeho nárok na britský trůn. V inzerátu adresovaným Britům, Skotům, Velšanům vzkazuje, aby mu do 30 dní jako ,,právoplatnému králi" vydali všechny země, pozemky a tituly, na něž má prý historické právo.

I když si Evans nárokuje britský trůn, nechá prý z ,,dobré vůle" dovládnout Alžbětu II. až do její smrti. Evans chce jako ,,nový král" udělat znovu Velkou Británii skvělou, když si vypůjčil toto předvolební heslo od Donalda Trumpa.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.