Print this page

Do Česka míří léto? Příští týdny budou tepl

By  bře 12, 2017

Příští čtyři týdny budou v Česku panovat nadprůměrné teploty přesahující 15 stupňů. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Od pondělí se bude postupně oteplovat, o víkendu může být někde až 16 stupňů Celsia. Poté se zase ochladí.

"Předpokládáme, že období od 13. března do 9. dubna 2017 bude jako celek teplotně slabě nadnormální," uvedli meteorologové. Spíše nadprůměrné teploty budou převládat do 26. března, v dalších období do 9. dubna se dají čekat spíše normální hodnoty.

Srážek, ať už dešťových či sněhových, bude normálně či mírně podprůměrně. "Zejména začátek období bude na srážky chudší a ani během následujících týdnů se předběžně neočekávají výraznější odchylky od normálních hodnot v celkovém množství srážek," předvídá ČHMÚ.

Většinu příštího týdne se budou denní teploty pohybovat kolem deseti stupňů, o víkendu mohou vystoupat až k 16 stupňům, následovat bude ale další ochlazení.

Předpověď na neděli (00-24):

V noci polojasno až skoro jasno, místy oblačno až zataženo, zejména v severovýchodní polovině území. Ojediněle slabé sněžení. K ránu ojediněle mrznoucí mlhy.Přes den polojasno až oblačno. V severovýchodní polovině území až zataženo a ojediněle, zejména na severu a severovýchodě, sněhové přeháňky nebo slabé sněžení, během dne v polohách pod 400 m srážky dešťové. Večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zvětšené oblačnosti kolem +2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na severovýchodě 4 až 7 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. V noci slabý proměnlivý nebo severní vítr do 4 m/s, přes den mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):

Polojasno až oblačno. Na severovýchodě zpočátku až zataženo a ojediněle přeháňky, v polohách nad 500 m, postupně nad 1000 m sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):

Oblačno až polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):

Polojasno až oblačno, od severozápadu až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, na severu nad 1000 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Zpočátku oblačno až zataženo a ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 900 m srážky sněhové. Postupně polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude postupně slábnout.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

V pátek skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. O víkendu od severozápadu zataženo až oblačno a na většině území déšť, na horách postupně sněžení. Nejnižší noční teploty v pátek +1 až -3 °C, v dalších dnech 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C, postupně 7 až 12 °C.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.