Print this page

Andrej Babiš oficiálně přiznal, že EET je ztrátová záležitost. Náklady jsou vyšší, než se podaří vybrat

By  bře 18, 2017

Andrej Babiš konečně oficiálně přiznal, že EET je ztrátová záležitost. Zvýšení daňových výnosů už nedělá 60 miliard (původní odhad) ani 15 miliard (zpřesněný odhad), ale 4 miliardy (Babišovo vyjádření z minulého týdne, možná ještě bude revidováno směrem dolů).

Čtyři miliardy, to je ale podstatně méně peněz, než kolik se musí investovat, i podle velmi hrubého odhadu. Aby stát vybral o korunu více, musí živnostník vynaložit výrazně více než dvě koruny. Takže to máme černé na bílém, ministr financí sám přiznává, že EET je pro českou ekonomiku ztrátové. Kdyby pan ministr raději nabídl, že toho, kdo připlatí na daních pár stovek měsíčně, osvobodí od administrativních povinností, vybral by mnohem víc. Pat a Mat vybírají daně.

Však taky Babišovi fanoušci už v diskuzích začínají tvrdit, že hlavním cílem eet bylo ukončit stav, kdy v českých zemích bylo příliš mnoho hospod. Ano, tenhle účel to splní spolehlivě.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.