Print this page

Firma zveřejnila pořádně podivný pracovní inzerát, šokuje upřímností: Hledáme psychopata

By  bře 30, 2017

Jistá mediální agentura před nedávnem zveřejnila inzerát, ve kterém hledali obchodníka. Ne však jen takového obyčejného - přímo v pracovní nabídce uvedli, že preferují, aby měl kandidát psychopatické sklony. Byl to jen žert nebo to mysleli zcela vážně?

Stále častěji se objevující studie psychopatů naznačují, že velmi mnoho lidí na vysokých pozicích se projevuje psychopatickým chováním jako například narcizmem, povrchním zaliečaním se, nedostatkem zájmu o ostatních a sobectvím.

Toto však firmu, která inzerát zveřejnila, neodradilo od pojmenování své pracovní nabídky jako "Psychopatický obchodník pro oblast nových médií". V úvodu pracovního inzerátu vysvětlují, o co vlastně jde: "Pravděpodobně vás překvapilo, že nabízíme práci pro psychopata, ale toto není obyčejná pozice. Nehledáme psychicky narušenou osobu, ale někoho, kdo oplývá pozitivními vlastnostmi psychopatů. "

"Přibližně 25% lidí na nejvyšších obchodnických pozicích má psychopatické sklony. Ty nemusí být nezbytné špatné. My máme na mysli zejména ty pozitivní stránky: takoví lidé mají vysoký smysl pro sebeuvědomění, jsou neuvěřitelné ambiciózní a také jsou ochotni udělat cokoliv, aby dosáhli to, co chtějí. Kandidáta by také měly - podle inzerující firmy, motivovat finance a nemělo by mu chybět potřebné odhodlání, "píší dále.

Přečtěte si také: Nabízejí plat přes 1 300 eur: I tak nevědí sehnat zaměstnanců

Adam Cox, zakladatel společnosti, která inzerát zveřejnila, říká, že lidé si psychopatické sklony spojují především s něčím negativním. "My však naším inzerátem nehledáme člověka se všemi známými negativy - jako neustálého lháře, s nepředvídatelným chováním či kriminálními tendencemi. Chceme využít pozitiva, kterými psychopati oplývají. Na náš inzerát reagovalo velmi mnoho lidí a pochvalují si, že naše pracovní nabídka byla jiná, netradiční jako všechny ostatní a že je z ní zřejmé, jaký typ osobnosti hledáme, "prozrazuje.

"Neměl bych problém přijmout člověka se psychopatický sklony," tvrdí Cox. Má však jednu podmínku. "Jeho pozitivní kvality však musí převažovat nad negativními či dokonce kriminálními." To totiž uvádějí iv závěru svého inzerátu: "Kriminálníci posílat životopisy nemusí".

10 povolání, ve kterých se nejčastěji objevují psychopati

1. Šéfové společností

2. Právníci

3. Média

4. Obchodníci

5. Chirurgové

6. Novináři

7. Policisté

8. Duchovní

9. Šéfkuchári

10. Úředníci

Výzkumy ukazují, že psychopatické sklony se objevují u jednoho z pěti nadřízených. Tento počet je přitom stejný jako je to například v případě vězňů. Podle psychiatrů je nejhlavnějším projevem psychopatizmu nedostatek lítosti v obtížných či nepříjemných situacích a neschopnost být empatický.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.