Print this page

Evropská unie je jednou nohou v hrobě, řekla politička a není daleko od pravdy

By  dub 02, 2017

Na předvolebním mítinku v Lille Marine Le Penová znovu kriticky vystoupila na adresu Evropské unie a prohlásila, že EU umírá.

Podle slov Le Penové EU vnucuje Francii svou vůli a Francie musí získat zpět svou suverenitu. „Evropská unie umírá, protože ji národy více nechtějí. Rozhodli jsme se ve prospěch nové Evropy, která má jinou podobu ve formě svobodných evropských národů bez diktátu Bruselu."

Marine Le Penová potvrdila, že její soupeři v prezidentských volbách Francois Fillon a Emmanuel Macron chtějí, aby Francie měla ještě méně suverenity než dnes a chystají se ve prospěch eurobyrokratů předat i další pravomoci. Podle Le Penové se Německo snaží Francii i jiným zemím EU vnucovat svou vůli.

Francouzská kandidátka na post prezidenta vyjádřila svou naději, že posun k multipolárnímu světovému řádu bude pokračovat i dál, protože multipolární světový řád na rozdíl od systému "jedné supervelmoci" respektuje lidská práva, rozmanitost a svobodu člověka. Francie se podle jejích slov musí stát jedním z lídrů nového systému světové politiky.

„Demokratické povstání obyvatel začalo v USA, Velké Británii, Itálii, Indii. Ve všech zemích mluví vlastenci a patrioti stejnou řečí, řečí sebevědomí, zdravého rozumu, národní hrdosti, vzájemné úcty, tolerance a svobody, "uvedla Marine Le Penová.

Paní Le Penová si myslí, že EU umírá, ale ono to spíše vypadá, že EU v současné podobě už je tak trochu v klinické smrti!

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.