Print this page

Svědci: Pancir zlikvidoval Grady vypálené na ruskou základnu v Sýrii...

By  dub 02, 2017

Protivzdušný systém Pancir-S1 zneškodnil nejméně tři rakety Grad vypálené na ruskou základnu Hmeimim v Sýrii. Nezávisle na sobě o tom informovalo několik zdrojů přímo z místa. Podle syrských lokálních zdrojů byly rakety zneškodněny nad městem Džabla, nedaleko od ruské základny

Jak informuje South Front, dva očití svědci hlásili, že spatřili tři vlny projektilů vypálené z Pancirů na základně Hmeimim. Projektily zasáhly své cíle a způsobily mohutné exploze na obloze.

Komplex Pancir-S1 byl do Sýrie přemístěn speciálně kvůli ochraně ruské základny Hmeimim. Jedná se o kombinovaný mobilní systém s mimořádně krátkým reakčním časem a schopností zjistit, sledovat a zničit i malorozměrné rychle letící cíle.

Zatímco řízená palba z dvojice 30mm rychlopalných kanonů s kadencí okolo 4000 ran za minutu dokáže zneškodnit cíl na vzdálenost až čtyři kilometry, řízené střely mají dosah až dvacet kilometrů.

Mělo jít o už druhý případ zneškodnění Gradu, vypáleného teroristy proti základně Hmeimim, systémem Pancir-S1. Militanti v Sýrii se naučili Grady odpalovat jednotlivě, z improvizovaných zařízení, nezávisle na původním mobilním odpalovacím zařízení.

Schopnosti systému Pancir-S1 ukazuje následující video TV Zvezda:

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.