Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Evropští DJs v Tunisku přestřelili. Zremixovali muslimskou výzvu k modlitbě a pak to přišlo

By  dub 04, 2017

Dva evropští DJs se na festivalu taneční hudby Orbit v severovýchodní části Tuniska, nedaleko Hammametu chtěli zalíbit tanečníkům a pustili zremixovanou verzi muslimské výzvy k modlitbě.

Reakci policejních orgánů spustilo video z party, hojně sdílené a diskutované na sociálních sítích. Policie po vyhodnocení nahrávky taneční klub ihned zavřela a zadržela i jeho vlastníka.

Podle guvernéra Nabelu pátečním vystoupením Djs došlo k poškození dobrých mravů a veřejnému pobuřování. „Potvrdily se naše obavy, a proto jsme se rozhodli klub zavřít a majitele zadržet. Zároveň se rozjelo vyšetřování. Nedovolíme poškozování víry a náboženství,“ uvedl Mnaouar Ouertani pro tiskovou agenturu France – Presse.

Organizátoři festivalu Orbit se následně omluvili na svém facebookovém profilu s poukazem, že Dj Dax J je Angličan a stejnou skladbu hrál nedávno v Evropě. ,,Neuvědomil jsem si, že je jiné posluchačstvo, nechtěl jsem rozhodně nikoho pobuřovat,“ omlouval se následně DJ. Tanečnící dali nelibost znát hlasitým pískotem a ignorováním, což je patrné na videu v čase 42 sekundě.

Tunisko nepatří mezi ortodoxní Islámské země. Díky liberální přístupu a relativně bezpečnému prostředí naopak patří mezi často vyhledávané turistické denistace Evropanů.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.