Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Kdo ksakru řídí Bílý dům? Sergej Lavrov v Moskvě varoval Rexe Tillersona, aby se už žádný podobný útok USA na Sýrii v budoucnu neopakoval...

By  dub 12, 2017

Považoval jsem za nutné udělat titulkované video ze začátku jednání Rexe Tillersona s jeho ruským protějškem Sergejem Lavrovem v Moskvě, které dnes začalo a mělo by otevřít cestu k možné spolupráci obou zemí v Sýrii. Zhruba 8-minutové video odhaluje úplně dva odlišné světy a světonázory.

Zatímco Rusko usiluje o dialog, spolupráci a snaží se, aby americká strana Rusko respektovala jako rovnocenného partnera, americká delegace přijela do Moskvy s něčím úplně jiným. Sergej Lavrov odmítl hned v úvodu přidání se Moskvy na stranu USA, k čemuž včera vyzval Rex Tillerson před svým odletem do Moskvy. Rusko nechce vytvářet žádné zákulisní aliance, nebo aliance pro nějaké jiné aliance, ale chce kolektivní postup k řešení mezinárodních otázek se zachováním práva jednotlivých zemí na udržování svých specifických zájmů.

To je klasická ruská cesta, o které se hovoří často jako o ruské třetí cestě. Rusko se chce účastnit globalizace, ale nechce se kvůli globalizaci zbavovat svých zájmů a veškerých národních práv. Nedávno o tom mluvila Marine Le Pen, že globalizace v současném pojetí se dá přirovnat k restauraci, kde vás obslouží jenom v případě, že poskytnete svůj byt uprchlíkům a podepíšete se pod petice za kvóty na povinné zaměstnávání gayů ve firmách.

Globalisté spojují ekonomické výhody globalizace pro spotřebitele s věcmi, které vedou k rozbourání národních států a mezi tyto věci globalisté kladou rovnítko. Nemůžeš si koupit Coca Colu, pokud nemáš rád migranty. Ruské postoje jsou a budou trnem v oku všem globalistům, ale nejenom jim. Rusko se snaží vymanit z oné nálepky velké země, kterou je třeba obsadit, protože Rusko není vyspělé. Co na tom, že Rusko poslalo prvního člověka do vesmíru, nebo že dosud americké firmy létají na oběžnou dráhu s ruskými motory, to prostě nikoho nezajímá. Na Rusko se stále pohlíží jako na provincii, která má tu drzost, že se brání kolonizaci.

Sergej Lavrov tak zcela očekávaně reagoval na včerejší Tillersonovu výzvu o připojování se Ruska k USA na stranu americké koalice v Sýrii a jednoznačně ji odmítl. Zároveň v úvodu diskuse zaznělo diplomatické varování, že Rusko další útok USA na Sýrii, který Trump podle posledních informací opravdu plánuje, nebude Moskva v žádném případě tolerovat

Jak si všimli komentátoři na americké alternativě, Tillersonova cesta do Moskvy je lakmusovým papírkem na zjištění, jak daleko může Trump a jeho loutkovodiči z Pentagonu a Goldmanu zajít, aniž by riskovali otevřený válečný střet s Ruskem. Je to sondáž a monitoring nálad v Moskvě, je to možná i pokus o zjištění, jestli by Rusko bylo nakloněno kšeftu, např. uznání Krymu výměnou za konec podpory Moskvy Bašáru Asadovi. Vladimir Putin na nic takového nepřistoupí, protože politické kšeftování nikdy neprovozoval a nedá se očekávat, že by s tím začal ve chvíli, kdy se Trump odkopal a ukázal se jako figura amerických neoconů a sionistů, kdy jeho nosatý zeťák Kushner mu nasáčkoval do poradního sboru skoro polovinu představenstva Goldman Sachs, že pomalu na zasedání prezidentského poradního sboru se nedá vyjít bez jarmulky.

Oba dva ministři shodně uznali, že mezi oběma zeměmi panují ostré rozpory a podle Vladimira Putina jsou současné vztahy mezi Ruskem a USA horší, než byly vztahy s Obamovou vládou. To je opravdu šok, především pro voliče Donalda Trumpa. Jak už jsem v jednom předchozím článku naznačil můj pocit, že Trumpovo rozhodování ovlivňuje jeho dcera Ivanka, které našeptává manžel Jared Kushner, tak tento můj pocit se opravdu nakonec potvrdil.

Eric Trump prásknul médiím informaci, že k vysypání 59 raket Tomahawk na Sýrii donutila a dohnala Trumpa jeho dcera Ivanka, která po informaci o zplynovaných dětech v Idlíbu v Sýrii dostala hysterický záchvat a běhala okolo táty jako pominutá a tak dlouho do něho prý hučela, až tatík zvedl telefon do Pentagonu a dal rozkaz k útoku na Sýrii. Pokud tahle informace Erica Trumpa není přitažená za vlasy a je pravdivá, tak je situace ještě horší, než jsme si mysleli. Trumpa totiž podle všeho stačí citově vydírat a je schopen potom odpálit i rakety. Tohle by se dokonce dalo označit za bezpečnostní hrozbu pro USA.

Otázkou ale je, kdo konkrétně dceru Ivanku takto rozrušil. Alex Jones včera hovořil o tom, že podle informací dostala Ivanka na svůj email fotografie od spolupracovníka svého manžela, který fotografie měl získat ze zdrojů CIA. To prostě znamená, že nosatí pánové z Goldmanu vědí, co na Trumpa platí. Jeho dcera Ivanka! Takže jí pošlou přes prostředníka jejího manžela cinknuté a ve Photoshopu vylepšené fotografie zplynovaných syrských dětí, Ivanka dostane srdcedrásající amok, běží za tátou a začne do něho tlačit požadavek na vybombardování a odkráglování toho prašivého Asada.

V Pentagonu už dopředu vědí a mají echo od Kushnera, že Trump je už „vařený“ a že bude brzy volat. Generálové Trumpovi řeknou, že Asada chrání ruské jednotky, že na jeho palác nic sypat nejde, tak se vybere alespoň letiště, kde se nenapáchá mnoho škod, ale generálové stejně 30 minut předem raději volají Rusům, aby stačili z letiště zmizet, pokud tam nějaký Rus je. Trump prý změnil na Asada názor po chemickém útoku, ale informace Erica Trumpa spíš ukazují, že ke změně názoru dohnala Trumpa jeho dcera Ivanka.

Ve výše uvedeném videu Sergej Lavrov utrousil poznámku, že ne všechny pozice na americkém ministerstvu zahraničí jsou obsazené, a že Rusko neví, co si má o protichůdných výrocích a krocích americké administrativy myslet. V tomto ohledu se obávám, že to neví ani Tillerson, protože pokud Trumpova politika se mění ze dne na den, minulé pondělí o Asadovi řekl, že ho podporuje pro jednání o budoucnosti Sýrie [4], ve středu už ale na něho málem sypal bomby v Damašku, tak se klidně může stát, že až někdo z českých politiků řekne nebo udělá něco neuváženého, tak Ivanka doběhne za tátou a dotlačí ho k vysypání bomb na pražský magistrát, anebo alespoň na letiště ve Kbelích. Tam jsou také prý letecké opravny.

Trumpovo chování připomíná Dona Corleoneho. Tvrdý na ostatní, ale velmi zranitelný na přání a manýry svých dětí a rodiny. Židé toto umí vycítit, takovou zranitelnost musí využít a není náhodou, že Ivanka Trump se stala na plný úvazek poradkyní prezidenta před pouhými 2 týdny, protože přesně ona má být onou pákou na Trumpa, jak ho citově dokopat třeba i poslání letadlových lodí k Severní Korei, nebo k odpálení raket na Írán. Někdo pošle Ivance fotografie hubených dětí v údajném severokorejském lágru a bude vymalováno. V tomto kontextu dokonce mezinárodní diplomacie ztrácí své kouzlo. Celé se to eliminuje na jedinou otázku, jestli informaci dostane anebo nedostane Trumpova dcera Ivanka.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.