Print this page

Soudruzi z NDR zřejmě někde udělali chybu... Zpříčený kombajn, propadlý bagr, nestabilní podloží – to jsou první dva týdny zahájení oprav průtahu Náchodem

By  dub 22, 2017

Rekonstrukce průtahu Náchoda, resp. její druhá etapa, má za sebou čtrnáct dní od svého zahájení, je to ale jeden průšvih za druhým. Soudruzi z NDR zřejmě někde udělali chybu...

Stavbaři začali 27. března 2017 osazováním betonových svodidel a doprava byla převedena na objízdné trasy. Započaté práce se týkají 900 metrů dlouhého úseku od křižovatky s ulicí Českoskalická po okružní křižovatku „u Slávie“. Souběžně probíhají práce i na úseku v Bělovsi od poloviny křižovatky k prodejně Penny Market k areálu firmy Ametek. V obou případech se jedná o pravou stranu komunikace ve směru do Polska.

První dny stavebních prací přinesly také první komplikace v dopravě. Někteří řidiči nejenže nerespektují dopravní značení, ale zřejmě jim ani nedochází, že betonová svodidla prostě neuhnou (viz zpříčený kombajn v Bělovsi). „Už v prvních dnech stavby se také ukazuje, v jak žalostném stavu komunikace skutečně je. Propad stavebního stroje do parovodu je jasným důkazem, že generální oprava této mezinárodní komunikace je opravdu nutná. Bylo jen otázkou času, kdy k takovému propadu dojde. Nechce se mi ani domýšlet, jak by vypadal propad například nákladního vozu za běžného provozu,“ uvedl starosta Náchoda Jan Birke.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.