Print this page

Nikdy nekupujte a nejezte tento česnek! Tohle vyšlo najevo…

By  dub 27, 2017

Proč dovážet z cizích zemí to, co můžeme vyrobit a vypěstovat v Rusku? Do dnes většina lidí neví, že česnek, který si koupí v supermarketu, ve většině případů pochází z Číny.

Loading...

Ano, není nic špatného na tom, že dovážíme produkty z jiné země. Nebyl by to velký problém, kdyby česnek dovážený z Číny nebyl toxický. Čínští výrobci používají zakázané pesticidy na zvýšení výnosu, které mohou mít devastující účinky na lidské zdraví.

Kromě toho, ke zvýšení trvanlivosti a vylepšení vzhledu se namáčí do chlóru. To je důvod, proč si v pultech obchodních domů zachovávají tak krásný a chutný vzhled. Bude tedy lepší, když čínskou zeleninu ze svého jídelníčku vynecháte. Nejprve je však nutné naučit se tento čísnký česnek rozpoznat.

Česnek pěstovaný bez použití pesticidů je mnohem chutnější než ten z Číny. Ostrá a pálivá chuť vypovídá o tom, že jste zakoupili produkt dobré kvality. Jestli nebyl odstraněn stonek a kořeny, česnek by měl být dobrý. Čínští farmáři často stonek i kořeny odstraňují za účelem snížit jeho hmotnost a tak i jeho přepravní cenu.

Česnek z Číny je lehčí a méně vypouklý, než je ten tuzemský. Díky působení toxických látek během růstu a skladování může poté česnek při tepelném zpracování zezelenat nebo zmodrat. Závěrem lze říci, že nejlepší způsob jak využít všech předností česneku je kupovat jej od lokálních farmářů.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.