Print this page

Student, který zveřejnil video s muslimem přiznávajícím, že nevěřící budou zabiti, vyhozen z práce

By  kvě 17, 2017

Ve středu jste se mohli podívat na video z mezináboženského setkání, ke kterému došlo 27. dubna v americkém Portlandu. Video zveřejnil jeden ze studentů, který tehdy seděl v publiku, Andy Ngo.

Prostě, když muslim dostal otázku, zda Korán povoluje zabíjení lidí, vyndal svůj mobilní telefon, a začal natáčet. To, co slyšel, ho šokovalo, a rozhodl se nijak neupravené video dát na internet.

Toto prosté zveřejnění prohlášení muslimského panelisty ovšem Andyho stálo práci multimediálního redaktora ve studentském časopise Vanguard. Jeho progresivní vydavatelé shledali, že šíření pravdivých informací by mohlo poškodit reputaci jejich časopisu. Více už sám Andy.

„Moje šéfredaktorka, kterou jsem v tu dobu velmi respektoval, mě označila za predátora, a lehkovážného člověka, protože jsem prý uvedl život a blahobyt muslimského studenta a jeho rodiny v nebezpečí. Řekla, že z mých tweetu vyplývalo, že student obhajoval zabíjení nevěřících. Jiná osoba na schůzce řekla, že jsem měl vzít v potaz těžký úděl pronásledovaných skupin v „současném politickém klimatu.“ Šéfredaktorka prohlásila, že jsem „porušil etické zásady listu“ tím, že jsem „neminimalizoval škody“ vůči autorovi prohlášení.

„Všechna tato obvinění mě šokovala. Krátce poté, co jsem video zveřejnil, jsem jej sdílel jak s šéfredaktorkou, tak i redaktorem našich novin, který byl rovněž v publiku. Ani jeden z nich nad tím nevyjádřil jakékoliv pohoršení. Příspěvky se staly zřejmě predátorské až ve chvíli, kdy se jich chytila konzervativní média.

„Na svou obranu jsem redakci řekl, že jsem jednoduše zveřejnil slova toho člověka. Zatímco mnoho muslimských států neuznává odchod od muslimské víry nebo rouhání za zločiny, 13 muslimských zemí tyto skutky trestá smrtí. Muslimský student to potvrzoval, a já, jako někdo, kdo píše o perzekuci nevěřících a odpadlíků v muslimských zemích, jsem to považoval za vhodné ke zveřejnění. Nicméně má šéfredaktorka mě vyzvala k rezignaci. Řekla, že mám minulost „vztahu s konzervativními médii, a tato minulost je pro reputaci listu toxická.“

Ano, pokud jste levicový žurnalista, pravda není to, na čem vám záleží především. Důležité je, aby vše sloužilo prospěchu vaší politické agendy. Pravda se trestá vyhazovem a dál se předstírá poctivá novinařina.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.