Print this page

Připravte se. Česko zkropí silné bouřky, varují meteorologové

By  kvě 19, 2017

Výstraha platí od pátečních 16:00 do sobotní druhé hodiny ranní, a to pro Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Ústecký kraj.

„Zvlněná studená fronta začne večer ovlivňovat počasí na západě Čech. Později odpoledne a večer se na západě a jihozápadě Čech začnou při zvětšené oblačnosti tvořit bouřky, ojediněle silné doprovázené kroupami, nárazy větru kolem 70 km/h a přívalovým deštěm,“ uvádí výstraha.

Jako první by měla plískanice zasáhnout Karlovarský a Plzeňský kraj (na Šumavě), směrem k severovýchodu budou postupovat v pozdějších večerních hodinách a jejich intenzita a pravděpodobnost bude klesat. „Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst, sklepů a podobně,“ varují dále meteorologové.

Lidem tradičně doporučují, aby si zajistili okna, dveře, odstranili či upevnili volně položené předměty, jako je zahradní nábytek, slunečníky a podobně a dbali na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu větrem uvolněnými předměty, pádem ulomených větví a zásahu bleskem.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.