Print this page

Konečně! Lidé se probírají a posílají neziskovky do háje!

By  kvě 24, 2017

Nekonečné "záchranné" práce ve Středozemním moři už začínají lézt lidem krkem...

O nevládních organizacích, které provozují jakési „cestovní kanceláře“ na převoz migrantů z Afriky do Evropy již bylo napsáno mnohé! Nyní snad konečně začíná mít veřejnost té jejich záchranářské služby plné zuby.

Podle posledních zpráv si nevládní organizace přepravující migranty přes moře stěžují na nedostatek finančních darů. Frustrovaná veřejnost prý přestala přispívat.

Například podle zprávy otištěné v listu Saarbrücker Zeitung jedné z těchto organizací, Iuventa Jugend Rettet, vysychají zdroje příjmů, které jí dosud plynuly z příspěvků a darů od občanů i organizací a pokladna už prý téměř zeje prázdnotou. Podle její mluvčí Pauline Schmidtové, potřebují na ty své „záchranné“ práce 40 tisíc eur, tedy přes milion korun měsíčně, ale postoj Němců vůči migrantům se prý změnil a počet dárců rychle klesá, naříká mluvčí.

Rovněž mluvčí a spoluzakladatelka nevládní organizace Moas, Regina Catramboneová pláče, že i její organizace se potýká s nedostatkem dárců ochotných financovat nekončící „záchranné“ akce ve Středozemním moři. Navíc se prý setkává, světe div se, s rostoucím nesouhlasem veřejnosti s její prací.

Měnící se postoj veřejnosti potvrzuje i Hans-Peter Buschheuer, mluvčí nevládní organizace Sea-Eye, který se ohrazuje proti čím dál častějším tvrzením, že mnoho nevládních organizací vlastně pomáhá převaděčům a některé z nich zcela záměrně. Agentura Frontex dokonce tvrdí, že migranti dostávají od nevládních organizací instrukce, kde mohou jejich „záchranářské“ lodě najít!

Že by konečně nastal obrat k lepšímu. Že by konečně veřejnost pochopila, že svými příspěvky a dary financuje taxi službu, která jim za jejich peníze stěhuje ekonomické migranty až na jejich dvorky, kde je pak ještě musí živit ze svých daní?!

Že by konečně evropská veřejnost dostala rozum? Jak se tak říká, už včera ale bylo pozdě!

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.