Print this page

Zamlčovaná a potíraná pravda probublává na povrch. V největších francouzských městech jsou islámské no-go zóny

By  kvě 31, 2017

Televizní stanice Fox News vyvolala v lednu 2015 po útocích na redakci časopisu Charlie Hebdo skandál, když uvedla, že v Paříži vznikly islámské no-go zóny.

Starostku Paříže Anne Hidalgovou tato informace rozčílila do té míry, že oznámila podání žaloby na Fox News za šíření falešných zpráv, aby bránila čest francouzského hlavního města.

Ale po dvou letech se o tématu islámských no-go zón začalo mluvit ve zcela jiném tónu. Deník La Parisien zveřejnil, že ve čtvrti Chapelle-Pajol ve východní části Paříže stovky muslimských „uprchlíků“ a obchodníci s drogami pronásledují ženy kvůli jejich „nevhodnému“ oblečení.

„Je tam několik stovek čtverečních metrů chodníků vymezených jenom pro muže. Ženy tam už nemohou pobývat. Kavárny, bary a restaurace jsou pro ženy zakázané, stejně tak i chodníky, stanice metra a veřejná prostranství. Za rok se čtvrť Chapelle-Pajol zcela změnila: skupiny několika desítek mužů, pouličních prodavačů, cizinců, imigrantů a pašeráků pronásledují ženy a ovládají ulice.“

Ženy bydlící v této čtvrti říkají, že musejí své oblečení přizpůsobovat muslimům, pokud nechtějí být ponižovány. Některé z nich se bojí do té míry, že nechtějí vycházet ze svých bytů. Mezi nimi je i osmdesátiletá obyvatelka, která se stala obětí sexuálního obtěžování.

No-go zóny v Paříži byly dosud tabu. Média a politici vyvolávali atmosféru, ve které samotné mluvení o tomto problému bylo považováno za projev rasismu.

No-go zóny, které vznikají spolu s nárůstem muslimských imigrantů, se však nevyskytují pouze na okrajích velkých francouzských měst jako Paříž, Bordeaux, Marseille, Grenoble nebo Avignon, ale blíží se k jejich centrům.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.