Print this page

Východ ČR zasáhnou velmi silné bouřky, kroupy mohou mít přes dva centimetry

By  čen 06, 2017

Moravu, Slezsko a východní polovinu Čech zasáhnou dnes odpoledne velmi silné bouřky, které bude doprovázet nárazový vítr, krupobití a přívalové srážky. V západní polovině republiky by měly mít bouřky klidnější průběh.

"Ve východní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytnout velmi silné bouřky s nárazy větru až 90 kilometrů za hodinu, kroupami nad dva centimetry a přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 milimetrů. Během večera a noci na středu bude bouřková činnost od západu ustávat," uvedli meteorologové. Výstraha na velmi silné bouřky platí dnes od 14:00 do 23:00.

Ve zbytku země budou bouřky slabší, ojediněle ale i tam mohou padat kroupy a napršet má okolo 30 milimetrů vody. Upozornění pro západní část Česka je platné od dnešního poledne do 20:00.

Lidé by měli kvůli silnému větru zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit zahradní nábytek, zabezpečit skleníky či stavební jeřáby.

Předpověď na středu (00-24):

Polojasno až oblačno, ojediněle, během dne místy přeháňky, zejména v Čechách. V noci na východě zpočátku až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, v Čechách během dne místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru slábnout.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Jasno až polojasno. Na severozápadě přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, večer zeslábne.

Předpověď na pátek (00-24):

Jasno až polojasno. Během dne na západě přibývání oblačnosti a odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, se bude v Čechách měnit na západní.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.