Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Německo opět na nohou: Tisíc uprchlíků útočilo na ženy a policisty

By  čec 19, 2017

V ulicích Schorndorfu došlo k nepokojům a sexuálnímu napadení na pouličním festivalu. Bádensko-Wüttembersko je z tohoto násilí v šoku. Po těchto útocích se rozhořely debaty o správné bezpečnosti takových akcích. (ilustrační foto)

V neděli večer byli hosté a policisté napadeni přibližně tisícovkou mladých lidí. Podle policie navíc uprchlíci osahávali dvě ženy. Před nepokoji se na festivalu vyskytovali především středoškolští studenti, to podle serveru Welt prohlásil starosta města Matthias Klopfer.

Okolo půlnoci došlo k hádkám, které se vystupňovaly k silným nepokojům. Do sporů se zapletlo několik uprchlíků a lidí s historií v migraci. Uprchlíci však netvořili hlavní sílu davu. Podle ministra vnitra Thomase Strobla bylo toto chování zcela neakceptovatelné a příští dny bude na festivalu přítomno více policistů.

Po násilných nepokojích a sexuálně motivovaných útocích bude muset policie přehodnotit svoje metody práce a zajištění bezpečnosti. Klíčovými slovy se zdá být: více policistů na ulicích. Politici požadují tvrdé tresty pro viníky a policejní odbory ostře kritizují násilí obrácené na policisty.

Strobl prohlásil, že vina není na policistech ani na napadených ženách. Vinní jsou podle něho ti, kteří ženy napadali a kteří napadali policisty. V Schorndorfu žije přibližně 40 000 lidí, kteří přijali asi 700 uprchlíků. „Je to hrozný vývoj, především po problémech při summitu G20,“ uvedl Carsten Beck.

Problematika násilí proti policistům byla dlouho debatována na veřejnosti, ale v poslední době se toto navyšuje. „Nadávky, plivání, bití a kopání se staly téměř normou,“ prohlásil podle serveru Welt Beck.

Je třeba navíc ještě zvážit, jak se získá více policejní síly. Personální problémy policie v Bádensku-Wüttembersku jsou poměrně známou realitou. Je tedy třeba najmout více policistů, protože ti současní nestíhají. Napadení policisté nemají čas se vzpamatovat a musí pracovat dál. Bádensko-Wüttembersko tedy plánuje v roce 2018 navýšit množství o 716 policistů.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.