Print this page

Americká společnost zaměstnancům implantuje mikročipy za účelem zvýšení efektivity

By  srp 06, 2017

Three Square Market (32M) sídlící ve Wisconcinu jako první americká společnost začne implantovat mikročipy svým zaměstnancům. Z oficiální tiskové zprávy plyne, že jen příští týden tuto proceduru podstoupí více než 50 z nich – samozřejmě dobrovolně.

RFID čipy budou umístěny do oblasti mezi palcem a ukazováčkem a svým nositelům umožní rychle provádět řadu každodenních úkonů.

„Předpokládáme, že technologie RFID bude řídit vše – nákupy v našem podnikovém obchodě, otevírání dveří, používání kopírek, přihlašování do kancelářských počítačů, odblokovávání telefonů, sdílení vizitek či ukládání lékařských a zdravotních informací. A půjde ji používat k placení na jiných RFID terminálech,“ konstatoval CEO 32M Todd Westby .

Zaměstnanci na tuto novinku prý reagovali se směsí neochoty a vzrušení, ale více než polovina z nich se nakonec rozhodla ji vyzkoušet. Čipy prý neobsahují žádný GPS modul a jsou chráněny proti hackingu.

„Pravděpodobnost, že se do nich nabouráte, je téměř nulová, protože nejsou připojeny k internetu. V podstatě jediným způsobem, jak se k nim dostat, je vyříznout je z ruky,“ uvedl Wetsby v rozhovoru pro ABC News a dodal, že dotyčné čipy dostanou i jeho žena a děti.

Náklady na jednu implantaci činí 300 USD. Pokud si to „očipovaní“ jedinci později rozmyslí, mohou si dotyčné zařízení nechat vyjmout

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.