Print this page

Celý život používáme alobal a teď budeme muset snášet následky. Vědci přinášejí varování...

By  říj 09, 2017

Zajisté jste už slyšeli, že hliníková fólie může ohrozit zdraví! Jen málokdo si to ale uvědomuje, protože v kuchyni má mnoho využití. Někteří z nás si grilování bez použití fólie nedokáží ani představit.

Často do ní zabalíme i jídlo, aby déle vydrželo. Je to ale nebezpečný zvyk!

Američtí vědci varují, že hliníková fólie je neurotoxický materiál a ve větším množství vyvolává v organismu změny, které už nelze zastavit.

Hliník ovlivňuje funkci mozku, narušuje kognitivní (poznávací) funkci a přispívá k rozvoji Alzheimerovy choroby. Také způsobuje problémy s koordinací pohybů. Navíc oslabuje kosti, protože toxiny v hliníkové fólii snižují hladinu vápníku.

Mnoho lidí si také stěžuje na plicní onemocnění, která jsou způsobena vdechnutím hliníkových částic (vdechujeme je například když grilujeme a maso nebo zeleninu).

Dr. Essam Zubaidy a jeho tým odborníků varují: Nikdy negrilujte nebo jinak tepelně neupravuje jídlo zabalené do alobalu. Vlivem vysoké teploty se do našeho organizmu dostane ještě víc toxických látek.

Místo fólie použijte obyčejný papír nebo dózy. Neohrožujte své zdraví.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.