Print this page

Podivná hra Elišky Kaplicky a Andreje Babiše. Kdo lže a kdo mluví pravdu?

By  lis 11, 2017

Vdova po známém architektovi Eliška Kaplicky Fuchsová ve středu potvrdila, že jí předseda hnutí ANO Andrej Babiš nabídl post ministryně kultury v jím sestavované menšinové vládě. Babiš to označil za kachnu.

Eliška Kaplicky Fuchsová dodala, že se chce teprve rozhodnout, jestli nabídku přijme, či nikoliv. Babiš však zprávu označil za kachnu, s pražskou zastupitelkou za ANO prý vůbec nehovořil.

S informací, že by Eliška Kaplicky Fuchsová mohla usednout v čele resortu kultury, přišel ve středu server Aktuálně.cz. Devatatřicetiletá filmová producentka, dokumentaristka a vdova po světově uznávaném architektovi Janu Kaplickém nabídku potvrdila, nechtěla ji ovšem příliš komentovat.

„Zatím jsem na to ještě nereagovala, takhle rychlé to jistě nebude, stanovisko chci zaujmout během několika dnů,“ sdělila Kaplicky Fuchsová serveru Aktuálně.cz. O tom, zdali nabídku přijme, nebo ne, se prý rozhodne až na základě celkové politické situace.

„Podle mě je podstatné, aby kultura měla do budoucna minimálně tak silnou pozici, jako měla díky osobnosti dosavadního ministra Daniela Hermana. Ale není to tak, že bych si v tuto chvíli kladla nějaké podmínky,“ dodala pražská zastupitelka.

Andrej Babiš však informaci, že by pražské zastupitelce za ANO nabídl post ministryně kultury, týž den později odmítl. „Žádné takové úmysly nemám. S Eliškou Kaplicky jsem nemluvil a ani jsem se s ní nepotkal ani nepamatuji. Ta zpráva je úplná kachna,“ řekl Právu.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.