Print this page

Merkelová: Nechme Afričany přijít do Evropy legálně

By  pro 03, 2017

Německá kancléřka Merkelová ve středu v Abidžanu, v Pobřeží slonoviny na summitu EU-Afrika promluvila o potřebě zastavit pašování lidí a otrokářství a vytvořit legální cestu pro Afričany, aby mohli přijít do Evropy bez problémů.

Merkelová si zdá se nedá říct. Příchod dvou milionů migrantů od roku 2015 mohl za pád její popularity a úspěch Alternativy pro Německo, která se vůči migraci vymezuje. Ta přebrala hlasy od CDU a dalších stran a vstoupila do parlamentu jako třetí nejsilnější strana. Většina Němců imigranty nechce, a je v podstatě jedno, jestli to jsou imigranti legální nebo ilegální.

“Je společný zájem ilegální migraci zastavit,” řekla na summitu Merkelová. “To nyní hraje roli pro celý africký kontinent, protože přicházejí zprávy, že mladší Afričané jsou v Libyi prodáváni jako otroci.”

Libye je nyní hlavním výchozím bodem pro africké migranty, kteří se snaží dostat do Evropy. Merkelová teď tvrdí, že je třeba je do Evropy dostávat legálně a poskytnout jim tu školení nebo studium.

Německý ministr zahraničí za socialisty Sigmar Gabriel navrhoval, že by Evropa mohla nabídnout několik set tisíc! míst ročně za předpokladu, že by se tito lidé po třech nebo čtyřech letech dobrovolně vrátili.

Tento naivní návrh ale odmítá spolustraník Merkelové Guenter Nooke, který tvrdí, že “žádný ministr vnitra si do země nepustí stovky tisíc lidí, pokud nebude mít jistotu, že se většina z nich vrátí zpátky.”

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.