Print this page

Facebook přináší fakta: Rusko vynaložilo na „vměšování“ do Brexitu 97 centů!

By  pro 14, 2017

Facebook zveřejnil údaje o sumě, kterou Rusko údajně vynaložilo na „vměšování" do Brexitu: necelý dolar, přesněji 97 centů, neboli asi 57 rublů.

Ruská federace utratila asi 97 centů za „zásah" v procesu odchodu Spojeného království z Evropské unie, uvedla lenta.ru s odkazem na zprávu BBC.

Jak uvedl Facebook, sociální síť objevila tři reklamy, které lze za určitých podmínek považovat za umístěné Ruskou federací s cílem „zásahu" do Brexitu. Za čtyři dny je sledovalo asi 200 lidí, náklady na ně činily 75 pencí neboli 97 centů.

Britský poslanec Damien Collins, který byl jedním z autorů požadavku po sociální síti k provedení vyšetřování „ruského zásahu", nebyl spokojen s reakcí společnosti.

Podle Collinse zaměstnanci Facebooku prostě udělali špatnou práci a nepozorně si prostudovali vlastní údaje.

Ovšem na twitteru se už Rusové naprosto utrhli že řetězu při snaze poškodit západní demokracii! Twitter ve zprávě volební komisi uvedl, že se mu podařilo odhalit jeden účet financovaný z ruských zdrojů, a to od RT (dříve Russia Today), a který propagoval obsah související s referendem.

Twitter uvedl, že během kampaně bylo vynaloženo celkem 1 031,99 dolarů (slovy jeden tisíc a třicet jedna dolarů) na 6 reklam souvisejících s referendem (je očividné, že podlost RT spočívá v tom, že inzerovala, že o referendu v Británii také informuje, což je, jak jistě uzná každý vzdělaný člověk, prostě pro ruská média nepřípustné).

Nedávno byl britský ministr zahraničí Boris Johnson nucen prohlásit, že se Ruská federace nesnažila ovlivňovat britskou demokracii a nezasahovala do volebních procesů. Johnson prohlásil, že během voleb nezaznamenal ruský vliv a nemá důkaz ve prospěch populární verze anglických médií o ruském zásahu.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.