Print this page

Polské ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo seznam pedofilů

By  led 04, 2018

V Polsku jsou nyní data sexuálních delikventů k dispozici online. Ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo na své webové stránce jejich databázi. Jsou tam odsouzení pachatelé se jménem, fotografií i osobními údaji.

Polské ministerstvo spravedlnosti vydalo online seznam jmen a fotografií asi 800 odsouzených sexuálních delikventů. Databáze je od začátku tohoto roku veřejně přístupná na internetových stránkách ministerstva. Dá se zde nalézt jméno, místo narození, místo pobytu a fotografie. Kromě toho jsou zde uvedeny i informace o skutcích, které spáchali.

Jedná se hlavně o pedofily, kteří zneužili děti, a obzvláště brutální násilníci, tvrdí úřady. Rejstřík prý bude neustále aktualizován. Ministerstvo spravedlnosti sleduje americký model. Chce lépe kontrolovat zločince a zločinu tímto předcházet. “Právo chránit naše děti stojí nad anonymitou zločinců,” uvedl ministr a generální prokurátor Zbigniew Ziobro.

Ministerstvo má k dispozici celkový seznam 2600 sexuálních delikventů. V něm jsou i lidé odsouzeni za dětskou pornografii. Databáze má sloužit institucím pracujícím s dětmi, které v ní mohou zjistit, zda jejich zaměstnanci v databázi nejsou.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.