Print this page

Tato žena z Berlína nevyjde na ulici bez nabité zbraně. A vysvětluje proč

By  led 05, 2018

Když odchází z domu, je ozbrojená. Pětadvacetiletá Carolin Matthie u sebe vždy nosí pistoli značky Walther P99. (Foto Facebook C. Matthie)

Protože jako studentka se v Berlíně už necítí bezpečně, píše Berliner Zeitung.

“V posledních letech jsem měla několik nepříjemných zkušeností,” říká. Jednou jí prý pronásledovala skupina mladých mužů. “Byli opilí, agresivní a volali na mě cizím jazykem. A ano, bála jsem se,” říká jinak sebevědomá žena. Teprve, když kolem projelo auto policie, se skupina uklidnila.

Carolin, která je původně z Durynska, si pořídila tzv. malý zbrojní průkaz, koupila Walthera, a stala se reklamní tváří výrobců zbraní, kteří jsou s její propagací zbraní a střelby spokojení.

Tato studentka fyziky a informatiky rozhodně není sama. V roce 2015 bylo malých zbrojních průkazů vydáno 816. V roce 2016 už 3286. S malým zbrojním průkazem u sebe můžete nosit zbraň, která používá gumové nebo plynové projektily. Což zejména na krátkou vzdálenost může útočníka zastavit.

Výstřel ze zbraně však také může způsobit vážně poranění, včetně slepoty. Policie také kritizuje, že držitelé těchto zbraní jsou podvedeni “jistým způsobem bezpečí, který fakticky neexistuje.”

Carolin si je rizika vědoma. Přesto zůstává věrna svému mottu – “Žijte, milujte, smějte se! A pokud to nefunguje, nabijte, zamiřte a palte!

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.