Print this page

Italská Liga severu chce opustit euro, ztrojnásobit deportace a chránit hranice

By  led 07, 2018

Matteo Salvini, který vede italskou populistickou stranu Lega Nord, slíbil, že opustí eurozonu, pokud jeho strana v těchto volbách dosáhne velkého úspěchu. (Foto Shutterstock)

“Zůstávám přesvědčen, že euro bylo chybou, kterou napravíme,” řekl Salvini pro list La Repubblica.

Salvini také slíbil, že ztrojnásobí deportace a zabezpečí hranice, což je politika, na kterou Italové v dnešní době slyší. Země čelí rapidním demografickým změnám a nachází se na frontové linii migrační krize, když si pašeráci lidí Itálii vybrali jako hlavní cílovou zemi pro migranty plující z Afriky přes Středozemní moře.

Salvini přijal tvrdou linii vůči migraci už dávno, když prohlásil, že podle jeho názoru je “kultura islámu zpátečnická” a “není kompatibilní s naší společností”, a drsně vyzval, aby migranti, kteří se na pláži v Rimini dopustili brutálního znásilnění, byli vykastrováni a deportováni.

“Evropa přichází o své hodnoty a identitu, postrádá bezpečnost a ztratila svůj smysl pro hrdost,” varoval v lednu v 2017, když mluvil o “kulturní válce”, pro jejíž vedení je establishment v Bruselu příliš měkký.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.