Print this page

Odevzdat mobily a peníze. Nová rakouská vláda bude vůči imigrantům tvrdá.

By  led 08, 2018

Za naše Rakousko. Tak se jmenuje společný program nové rakouské vlády ÖVP a FPÖ. (Foto Shutterstock)

Ta plánuje několik opatření, která míří na uprchlíky, ale celou řadu dalších změn, které zde představíme. Kompletní program má 182 stran a je ke stažení zde.

Lidé, kteří požádají o azyl, budou zinkasováni. Vybrané peníze poslouží k částečnému financování základních služeb pro žadatele o azyl a další imigranty v nouzi.

Žadatelé o azyl také budou muset dočasně odevzdat své mobily úřadům, které budou moci prozkoumat data na nich uložená.

V jistých případech budou také lékaři, kteří prohlížejí žadatele o azyl, zbaveni lékařského tajemství.

Během azylového procesu budou čekatelé dostávat jen určitý druh podpory a jejich minimální příjem bude snížen.

Pro novou vládu bude prioritou boj s politickým islámem. Obě strany usilují o zastavení ilegální migrace a zrychlení azylového procesu.

V případě zaměstnání azylantů bude nutné dokázat, že v daném oboru a lokalitě nejsou k dispozici kvalifikovaní Rakušané.

Kromě azylové politiky chce ale rakouská vláda být pro-evropská. “Pouze v silné Evropě může existovat silné Rakousko, ve kterém můžeme využít příležitosti 21.století.” Členství v EU by mělo být zachováno. Öxit se neplánuje. Důvodem může být i prohlášení prezidenta Van der Bellena, který řekl, že jmenuje jen pro-evropskou vládu.

Nicméně ÖVP i FPÖ vyzývají EU, aby se zaměřila na klíčové kompetence a nechala více prostoru rozhodnutím jednotlivých národů. Nová rakouská vláda zcela odmítá možnost, že by se součástí EU stalo Turecko.

Násilné a sexuální zločiny by měly být trestány tvrději. Počet policistů zvýšen.

Zákaz jaderných elektráren zůstane v platnosti. Do roku 2030 chce země elektřinu získávat jen z obnovitelných zdrojů.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.