Print this page

Africké gangy terorizují západní předměstí Melbourne

By  led 08, 2018

Krize s kriminalitou afrických gangů v australském Melbourne vyvrcholila nedávnou tříhodinovou sérií, kdy byly oběti zbity, taženy po silnici, a nuceny bojovat s útočníky, kteří se snažili dostat do jejich domů. (Foto Herald Sun)

Nejprve byl v půl desáté večer napaden chlapec baseballovou pálkou, sražen k zemi a tažen po silnici, když útočníkům nechtěl vydat své věci. O dvě hodiny později vpadla skupina 14 Afričanů do domu, kde 59letá žena hlídala, zatímco byli příbuzní pryč. Čtyři ji hlídali a deset dalších dům vyrabovalo. Žena byla zbita. Čtvrt hodinu po půlnoci byl napaden šestnáctiletý kluk, sražen k zemi a zkopán a přišel o mobilní telefon. Čtvrt hodiny na to se čtveřice Afričanů pokusila dostat do jiného domu, ale jeho obyvatelé je zahnali. A konečně v půl druhé policisté objevili ukradené auto, které Afričané použili u předchozích zločinů.

Vyděšení obyvatelé předměstí nyní obnovily hlídky bdělosti, které ve městě hlídaly už v roce 2016 v době řádění sudánského gangu Apex.

Místní obyvatelka Michelle Denaro říká, že patroly místních sílí. “Jako komunita budeme držet spolu a uděláme co je třeba, abychom ty lidi dostali zase pryč.”

“Udělali jsme to předtím a uděláme to znovu. Většina našich obyvatel je ozbrojená.

Krize s africkými gangy vyvrcholila v posledním měsíci, včetně zdemolování komunitního centra v Tarneitu, a politici a policie přiznávají, že jde o vážný problém.

Vůdci sudánské komunity varují, že gangy v Melbourne tvoří až 500 mladých.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.