Print this page

Spojovací satelity budou nepříteli k ničemu: ruská armáda je v případě války „vypne“

By  led 15, 2018

Do výzbroje ruské armády budou zařazeny systémy radioelektronického boje schopné potlačit spojení cizího satelitu se Zemí. Zpravodajské agentuře Interfax to potvrdil zdroj z oblasti obranného průmyslu. (Foto Центр)

Řeč je o projektu zvaném Tirada-2, na němž se pracuje již od roku 2001. Cílem projektu je vyvinout zařízení schopné vyřadit z provozu cizí spojovací satelity.

„Systém pracuje na principu rušení či potlačení rádiového spojení. Jde o mnohamilionový projekt,“ prozradil zdroj agentuře.

O vývoji prostředku se zmínil také zástupce ředitele 46. Centrálního vědecko-výzkumného ústavu Ministerstva obrany Ruska Oleg Ačasov. Uvedl, že v rámci programu vyzbrojování ruské armády na léta 2018 až 2027 probíhají práce na konstrukci mobilního útočného protidružicového komplexu Rudolf a mobilního komplexu radioelektronické neutralizace spojovacích satelitů Tirada-2S.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.