Print this page

Bojovník Islámského státu u soudu přiznal, že byl skupinou poslán jako uprchlík

By  úno 20, 2018

U soudu v Hamburku stojí tři syrští migranti, kteří jsou obžalováni z členství v teroristické buňce. Jeden z mužů přiznal, že byl do Německa poslán Islámským státem a měl se vydávat za uprchlíka. (Foto: Bodo Marks)

Trojice Syřanů ve věku mezi 19 a 27 lety přišla do Německa v roce 2015 v době migrační krize. Zatčeni byli v září 2016 v azylových domech u Hamburku, píše Suddeutsche Zeitung.

V posledních osmi měsících se soudci snažili zjistit, zda byli muži posláni Islámským státem, nebo se zradikalizovali nezávisle.

Nejstarší ze Syřanů přiznal, že mu Islámský stát nařídil, aby se infiltroval mezi uprchlíky a v Německu pak čekal na další instrukce.

Muž tvrdí, že v bývalém hlavním městě IS, Rakce, strávil tři měsíce výcvikem s různými typy zbraní, než odešel do Evropy. Dostal falešný pas a 1500 dolarů.

V prosinci 2015, tři týdny poté, co do Německa dorazil, se v azylovém domě, kde bydlel, ukázala policie, a řekla mu, že je pod jejím dohledem. Kvůli tomu prý muž nebyl nikým z Islámského státu kontaktován.

Německá federální tajná služba na konci roku 2016 zveřejnila zprávu, podle které do Evropy v přestrojení za uprchlíky přišly stovky džihádistů.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.