Print this page

Začala zombie apokalypsa?

By  úno 27, 2020

Severní Itálie zpanikařila poté, co úřady v Lombardii varovaly před rychlým rozšířením koronaviru a vyzvaly obyvatele, aby zůstali ve svých domovech. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Ulice a náměstí mnoha měst jsou většinou opuštěné a když vidíte někoho, tak má masku a ochranný oděv. Chcete-li doplnit jídlo, jste-li doma v karanténě, tak máte smůlu, policie uzavřela supermarkety. Připomíná to scény ze zombie apokalypsy.

Školy a muzea byly uzavřeny, události jako benátský karneval byly zrušeny, zatímco módní návrhář Giorgio Armani údajně uspořádal uzavřenou pro veřejnost akci na konci Milan Fashion Week v neděli, kdy byla jeho poslední přehlídka předvedena prázdnému sálu.

Asi tucet severoitalských měst bylo uzavřeno, protože celkový počet infikovaných lidí v Itálii je přes 150. Později v neděli úředníci uzavřeli divadla, kina a další veřejná místa, jako jsou restaurace a kluby, po dobu nejméně sedmi dnů, většina z nich v hustě osídlené oblasti kolem Milána.

Pokud jde o další úmrtí, není to právě samotný koronavirus, který by způsobil dvě úmrtí, ale oficiální ochranná opatření mohou vést k infarktu u vystrašených starších lidí.

A dál? Jste připraveni na paniku ohledně epidemie z pod Alp přicházející na sever? Severní Evropa již začala izolovat Itálii.

Podle italského webu Corriere della Sera je v Itálii 7 mrtvých a více než 200 infikovaných koronavirem.

Pokud jde o Čínu, bez ohledu na opatření, která Peking používá ke stabilizaci ekonomiky, je již ekonomická ochrnutí viditelná: 750 milionů lidí je více či méně uvězněno a ti, kteří byli v karanténě, jsou stále více podrážděni nečinností.

Místo práce sedí doma, protože továrny jsou zavřené. Více než 85% malých podniků, které zaměstnávají 80% čínské populace, očekává, že do tří měsíců dojdou peníze, a třetina očekává, že peníze stačí jen na měsíc.

Počet obětí božího biologického útoku překonal počet obětí 1.sv. války

Uzavření továren povede k propouštění bezpočtu pracovníků a kolapsu společností, kterým docházejí finanční prostředky, protože další velká vlna bankrotu zasáhne malé a střední podniky. Aby toho nebylo málo, ceny potravin rostou a kolaps ekonomiky může vést k sociálním nepokojům.

Ironií je, že zastavení čínské ekonomiky má také „dobrý efekt“. Spotřeba benzínu, nafty, plynu, ropy a uhlí dramaticky poklesla, protože pro průmysl je zapotřebí mnohem méně energie a je zde výrazně méně dopravy, což má významný pozitivní dopad na kvalitu ovzduší v Číně.

„Proto je snaha nominovat koronaviry (Covid-19) na nejvyšší environmentální cenu na světě v roce 2020 na cenu Champions of Earth, která je udělována Programem OSN pro životní prostředí (UNEP), protože vyřazení společnosti a ekonomiky z provozu, deindustrializace se rychle zavádí po celém světě a celosvětově se snižují emise CO2. V roce 2019 byla udělena cena Champions of Earth akcím „Pátky pro budoucnost“,končí svůj blog von Freeman na Schall und Rauch.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.