Print this page

Polsko tvrdě proti EU: „Nepřijmeme žádné uprchlíky a opustíme EU, pokud nás budete nutit!“

By  kvě 07, 2020

Polská premiérka Beata Szydlová prohlásila, že jejich země „nemůže přijímat uprchlíky“ a upozornila Brusel, že opustí Evropskou unii, pokud bude země nucena vzdát se své suverenity otevřením svých hranic pro hordy migrantů. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Polsko sledovalo, jak sousední Německo je zaplavováno milióny migrantů, a premiérka Szydlová je odhodlána vyhnout se problémům, které vyvolala ideologie multikulturalismu v Německu a dalších částech Evropy.

Mariusz Blaszczak, polský ministr vnitra, souhlasí s pozicí premiérky i přes to, že Evropská unie vyhrožuje Polsku soudními žalobami a vysokými finančními tresty za to, že země odmítá přijímat migranty.

Připomínajíc, že přijímání migrantů by pro Polsko bylo jistě horší, než tresty ze strany EU, Blaszczak řekl ve státním rádiu, že je v sázce „bezpečnost Polska a Poláků,“ s čímž souvisí masová migrace a teroristické útoky v Evropě.

Evropská unie varovala Polsko, že má do června otevřít své hranice a začít přijímat uprchlíky – nebo bude čelit těžkým finančním sankcím.

Dimitris Avramopoulos, evropský komisař pro migraci v Bruselu uvedl: „Vyzývám Polsko a Maďarsko, kteří nepřijali jedinou osobu, aby tak učinili právě teď.

„Pokud nebudou přijata žádná opatření před příští červnovou zprávou, Komise nebude váhat využít svých pravomocí vyplývajících ze smluv a zahájí řízení o nesplnění povinností.“

Ale premiérka Beata Szydłová zůstává i nadále vzdorná tváří v tvář Bruselu a věří, že finanční postihy jsou lepší, než ztráta polské identity a podrobení jejího lidu problémům masivní migrace.

Szydłová řekla na tiskové konferenci, že Polsko se nenechá Evropskou komisí šikanovat, aby přijalo multikulturalismus, a zdůraznila, že neexistuje žádná formální dohoda o povinných kvótách.

Premiérka také uvedla, že Evropané všech národností nyní kritizují program povinné masové migrace zavedený Evropskou unií.

„Kritický postoj k mechanismu na přemisťování migrantů se v Evropské unii stále více rozšiřuje,“ uvedla Szydłová.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.