Print this page

Dav lidí se vrhl na britskou policii, ta v panice utekla. Nyní vysvětlila, proč nezasáhla

By  čen 10, 2020

Britská policie nezabránila demolici pomníku obchodníka, filantropa a obchodníka s otroky Edwarda Colstona v Bristolu. (Foto: Youtube)

Loading...

Jako důvod bylo uvedeno to, že se bála střetů s účastníky shromáždění Black Lives Matter. Uvedl to Andy Marsh, šéf policie regionu Avon and Somerset.

Minulý víkend se v několika britských městech konaly akce na uctění památku mrtvého Afroameričana George Floyda. Samotné shromáždění a průvod proběhl poklidně, nicméně členové a stoupenci hnutí Antifa se pokusili vyvolat nepokoje a zaútočit na policii.

Na památník Winstona Churchilla v Londýně napsali rasistické nápisy a v Bristolu shodili z podstavce sochu filantropa Edwarda Colstona, který se v 17. století zabýval obchodem s otroky. Ačkoliv památník Churchilla se povedlo omýt, pomník Colstona dopadl o něco hůře – leží na dně Bristolského zálivu.

„Jak jsme očekávali, na shromáždění bylo asi 10 tisíc lidí. Během shromáždění jsme viděli na záběrech z kamer, že několik lidí sedí na památníku Colstona. O dvě minuty později byla socha sražena na zem. Byli tam policisté, mohli reagovat na danou situaci, ale místní vedení se nakonec rozhodlo nezasáhnout. Zadržení podezřelých by mělo za následek jak jejich zranění, tak i policistů a i osob, které se daného incidentu nezúčastnily. Došlo by pak ke střetům s policií se závažnými důsledky v Bristolu a dalších lokalitách,“ uvedl Marsh.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.