Print this page

Obří kapr z Astrachaně: rybáři nevěřili, že takoví ještě existují

By  zář 19, 2020

Město Astrachaň na Volze lze určitě popsat jako Mekka pro rybáře. (Foto: Pixabay)

Loading...

Město Astrachaň na Volze lze určitě popsat jako Mekka pro rybáře. Právě sem přijíždějí milovníci rybaření z celé země. A existují pro to důvody, úlovek je vždy velmi bohatý.

Tentokrát to bylo následovně: Skupina přátel šla rybařit v okolí Astrachaně. Skupinu tvořili Alexej a Sergej Suchankin, Alexej Jurijev a jeho syn Alexander. Jaké bylo jejich překvapení, když začali chytat opravdu obrovské kapry, jednoho po druhém. Muži se podělili o své dojmy s místním tiskem a skupinou „Astrachaň - chladné místo“ na sociální síti Vk.com.

Říkali, že se jim podařilo chytit několik kaprů od 3 do 10 kg najednou. Třešničkou na dortu však byl kapr, který byl opravdu obrovský, protože vážil téměř 17 kg. Rybáři nemohli uvěřit vlastním očím. Řekli, nechápali, že taková obrovská ryba ještě plave v tomto místě.

„Myslel jsem, že už žádné takové exempláře nejsou. Jak se jim vůbec podařilo přežít do takových rozměrů,“ podivil se jeden z mužů.

Další člen skupiny předpokládá, že věk kapra je asi 22 let. Rybáři byli opravdu potěšeni, že v regionu stále existují takové exempláře, jak je vidět na fotografiích zveřejněných na internetu - obří kapři přímo odpočívají u nohou.

Zdroj: 1
Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.