Print this page

Oblíbená fenka ruského prezidenta vylekala Merkelovou. Nebyl to záměr, uvedl Putin

By  led 12, 2016

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že nevěděl o tom, že se kancléřka SRN Angela Merkelová bojí psů, kdy jeho labradorka Koni vstoupila před několika lety do místnosti, kde probíhala rusko-německá jednání.

V roce 2007 do místnosti v Soči, kde jednali Putin a Merkelová, vstoupila oblíbená fenka ruského prezidenta a vylekal Merkelovou. Některá zahraniční masmédia tehdy napsala, že Putin to udělal schválně, protože věděl že se německá kancléřka bojí psů poté, co ji pokousal pes v roce 1995.

„Samozřejmě ne. Nic jsem o tom nevěděl. Naopak, chtěl jsem jí udělat radost a ukázat svou labradorku. Pak jsem ji to vysvětlil a omluvil jsem se", řekl Putin v interview pro německý časopis Das Bild.

Labradorka Koni byla účastnicí mnoha setkání, která se konala na venkovských rezidencích Vladimira Putina, mj. v Soči a Novo-Ogarjovu. Volně se pohybovala v domě a ráda navštívila novináře, kteří jí dávali suchary. V průběhu své internetové konference v roce 2006 Putin dokonce požádal všechny, kdo ho navštěvují, aby psa nekrmili.

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.