Print this page

Leckterým lidem nyní zatrne a není divu. Ruský prezident Putin podepsal okamžité odtajnění zvláštních archivů

By  dub 13, 2016

Leckterým „komunistobijcům“ nyní zatrne. A není divu, Prezident Ruské federace Vladimír Putin oznámil, že podepsal odtajnění „zvláštních“ archivů. A že nejde o archivy umělecké (i když možná budou také ve hře) potvrdil prezident na setkání s šéfem Federální archivní agentury Andrejem Artizovem.

Že to nejsou jen tak nějaké archivy, svědčí i skutečnost, že se jedná o fond se zhruba pěti sty miliony spisů. Bez zajímavosti není ani skutečnost, že od 4. dubna přecházejí tyto archivy pode přímou správu Prezidenta Ruské federace. Jak sdělil hlava státu tiskové agentuře Interfax, důvodem tohoto rozhodnutí byla skutečnost, že „tyto dokumenty představují mimořádnou hodnotu a mají i světový význam“. Podle Artizova je neméně důležitá skutečnost, že tuto práci prováděl Rosarchiv už pravidelně v období posledních více jak 10 let a ročně tak bylo odtajněno zhruba 1200 dokumentů. «Je třeba si uvědomit, že jeden spis může znamenat také stovky stran», řekl Artizov.

 

Odtajněné seznamy hned na internetu

Důležitým okamžikem je také forma uveřejňování těchto archivů. «Tyto archivní dokumenty budou k dispozici hned po svém odtajnění na stránkách Rosarchivu, k čemuž už byla vytvořena speciální databáze», konstatoval zdroj blízký Rosarchivu.

«Jak jsem byl informován, jedná se o dokumenty z období 1930 do roku 1989. Jsou tam kauzy, promiňte, práskačů – stejně jako o nevinně persekuvovaných s velmi zajímavými jmény na obou stranách. Budou mezi těmi dokumenty údaje o některých částech kosmického vývoje, tedy všechny, které jsou možné k odtajnění. Mimoto budou odtajněny údaje o průběhu bojů, rozkazech a získaných údajích z rozvědky z dob II. Světové války, a také o mezinárodních vztazích v období války Studené» – řekl také deníku Politonline zdroj blízký k Rosarchivu.

«Některé dokumenty společnost překvapí. Vlastní historii je však třeba znát, ať je jakákoli», dodal. A podle všeho nepůjde jen o informace, které by se zastavily na hranicích Ruska.

Dodejme, že před nedávnem bylo odtajněno 1400 dokumentů – unikátních rozkazů Stalina či vrchního velení, frontových rozkazů, operativních map a fotografií těch dob, které byly v archivu pod pečetí «přísně tajné».

Se jmény a fakty byly tak nyní uveřejněny materiály, dokazující jak němečtí okupanti široce využívali místní nacionalisty v okupovaných oblastech Ukrajinské sovětské socialistické republiky (USSR) pro organizaci takzvaného «Nového řádu» (New World Order – NWO).

 

Nebude se to týkat jen Ruska

Tato zpráva může být mimořádně zajímavá. Nejen, že se konečně mohou potomci dozvědět zcela oficiálně, černé na bílém, která «krajanská» chamraď udala jejich předky už jako československé občany, aby pak strávili v lepším případě několik ve stalinských lágrech, a další roky na cestě zpět – do Československa. Praskne to i na ty, kdo udávali další krajany esesákům, nebo kdo se napakovali na neštěstí jiných, když jim prodávali skývu chleba za briliantový prsten.

Stejně tak se začnou hodně ošívat leckteří «komunistobijci», protože leckteří z nich s ruskou KGB spolupracovali a cítili se být jistí, že se to na ně neprovalí. I v tom je ovšem Rusko jiné. Lidi ve službách KGB jsou jedna věc, ale práskači a chamraď, která využívá každého režimu aby likvidovala jiné, či si cpala si kapsy jejich majetky, je něco docela jiného.

Zdroj: 12

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.