Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Česká televize má zřejmě velký problém. Míří na ni stížnost o 500 stranách kvůli nevyváženému vysílání

By  dub 20, 2016

Neobvykle rozsáhlá a detailně zpracovaná stížnost na zpravodajství České televize o Rusku a Ukrajině má v nejbližších dnech dorazit na adresu Rady České televize.

Text (ZDE) má přesně 495 stran a zahrnuje rozbor zpravodajství za období dvou let: od 1. února 2014 do konce ledna tohoto roku. Stížnost je dokonce podle autorů (zatím není jasné čím jménem bude stížnost oficiálně k Radě ČT podána) „výrazně stručnější, než by mohla být“ a „míří na ČT a implicitně i na zbytek mainstreamu“.

V textu se nešetří slovy jako „ČT nedoložila, ignorovala, nepravdivě tvrdila, důsledně bagatelizovala, vytvářela dojem, řádně neinformovala, bez důkazů a v rozporu s fakty“…

Na závěr autoři Radě České televize doporučují, aby „písemně upozornila generálního ředitele na skutečnost, že ČT ve svém zpravodajství o ukrajinské krizi rozsáhlé porušovala povinnosti, které na ni klade zákon o ČT a Kodex ČT“. Pokud prý generální ředitel nebude schopen či ochoten podniknout doporučené a případně i jiné kroky, „které jsou nezbytné k ukončení protizákonného jednání, měl by být odvolán”.

Zdroj: hp.org

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.