Print this page

Před hlasováním o vystoupení z EU se v Británii dějí věci. Dvěma milionům lidí vůbec nedovolí hlasovat

By  kvě 03, 2016

Podle serveru Echo24.cz byly z hlasování o setrvání Velké Británie v Evropské unii vyloučeny dva miliony Britů. Právo hlasovat totiž nebudou mít Britové žijící v zahraničí.

A těch jsou až dva miliony. Poměr sil mezi příznivci a odpůrci tzv. Brexitu je přitom velmi těsný. Před hlasováním o vystoupení z EU se v Británii dějí věci. Dvěma milionům lidí vůbec nedovolí hlasovat

Podle zákona o britském referendu z roku 2015 totiž britští občané žijící déle než 15 let mimo Velkou Británii ztrácejí právo hlasovat.

Na soud se v celé věci nyní obrátili 94letý válečný veterán Harry Schindler žijící v Itálii a advokátka Jacquelyn MacLenannová z Belgie. Oba tvrdili, že hlasování o Brexitu se přímo dotýká i jich. Ale neuspěli.

Vláda rozhodnutí vrchního soudu přivítala. Referendum o setrvání či odchodu země z EU se uskuteční v červnu. Průzkumy, které by informovaly o tom, jak celé referendum dopadne, se liší. Rozdíly jsou však těsné.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.