Print this page

Tento uprchlík by mohl vystupovat v cirkusu. Podívejte se, co předvedl za povedený kousek

By  čec 12, 2016

Velmi svérázný způsob přepravy své osoby zvolil jednadvacetiletý ilegální migrant pocházející z Eritreje. Mladík se dokázal celý nasoukat do nepříliš objemného kufru a tímto způsobem se chtěl dostat z Itálie do Švýcarska.

Jak ukazuje krátké video, jeho efektní pokus působí téměř jako kouzelnické číslo Davida Copperfielda, ale ani to nakonec mladíkovi nepomohlo. Švýcarská pohraniční stráž jeho úkryt odhalila a jednadvacetiletý Eritrejec se musel poroučet ven. Kufr byl na jednom místě rozepnutý, aby měl mladík přístup k čerstvému vzduchu. Nejprve se před překvapenými členy švýcarské pohraniční stráže objevila jeho ruka a postupně se z kufru vynořila celá jeho postava.

Migranta poslali zpět do Itálie

Švýcarské úřady uvedly, že s podobným případem přepravy osob se setkaly vůbec poprvé. Byť se snahou dostat se ilegálně do Švýcarska se setkávají prakticky denně. „Už jsme viděli pokus, kdy se snažili migranti dostat do naší země v kufru automobilu. Ještě nikdy se však nepokusili přepravit v samotném zavazadle,“ uvedl člen pohraniční stráže Mirco Ricci. Mladý Eritrejec byl nakonec poslán zpět do Itálie, protože se rozhodl ve Švýcarsku o azyl nepožádat.

Jak uvádí britský deník Guardian, švýcarské úřady v posledních týdnech evidují zvýšený počet pokusů překročit ilegálně hranice země v regionu Ticino. Zejména se jedná o migranty z Eritreje, ale také ze Somálska a Nigérie. „Od 30. května bylo zadrženo 3400 migrantů, což je minimálně o 700 více než v loňském roce,“ uvádí britský deník s dodatkem, že pravost videa potvrdili samotní švýcarští úředníci.

Zdroj: ep.cz

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.