Print this page

Zorganizoval si Erdogan puč sám jako efektivní způsob, jak se zbavit svých odpůrců?

By  Lajkit.cz čec 16, 2016

Celý ten „cirkus“ mi totiž trošku smrdí! Skuteční pučisté, pokud by to skutečně byli generálové a plukovníci, by si totiž uměli určitě o trochu lépe spočítat své šance na úspěch a primární úder by směřoval přímo na Erdogana. Když totiž „uřízneš hadovi hlavu“ tělo sebou už pouze cuká v nekontrolovatelných křečích!

Místo toho pučisté raději uzavřely cesty do Evropy (nejspíš, aby nikdo zvenčí nevěděl co se v Turecku opravdu děje) a po pár hodinách střílení (většinou asi pouze do vzduchu) to odskákalo „pár“ vojáků, policistů a civilistů a najednou bylo po puči! „Hrdinný Erdogan“ se pak vrací vítán lidem hýkajícím nadšením (drtivá většina Turků v něm totiž vidí nového sultána, který obnoví Osmanskou říši), kyne zmanipulovaným ovečkám kolem a okamžitě prohlašuje, že všichni „zrádci“ budou tvrdě a nekompromisně potrestáni!

No řekněte sami přátelé, existuje snad efektivnější způsob jak se zbavit ne úplně loajálních vlivných představitelů armády, než sehrát pokus o převrat a pak všechny své odpůrce a kritiky prostě nechat postřílet jako zrádce?! Erdogan je autoritativní, novodobý turecký sultán zatýkající a věznící své kritiky a vraždící bez slitování své odpůrce a příslušníky menšin! Proto myslím, že místo opravdového puče šlo jen o „novodobý požár Reichstagu“, tedy o naprosté převzetí kontroly nad Tureckem a dobrou záminku na vyhlášení mimořádných opatření, které ještě upevní jeho absolutistickou mocenskou pozici v zemi.

Třeba se mýlím a určitě se mnou nemusí každý souhlasit, ale jak jsem řekl na začátku článku, mě na tom všem prostě něco pořádně smrdí…

L. Kašuka

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.