Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Tito migranti jsou drzejší než opice. Dobrodinci dali takovou lekci, že na to koukal s otevřenou pusou

By  srp 29, 2016

Ten nesmysl se nám snažili a snaží různí „odborníci“ na ekonomiku vtloukat do hlav již od samého počátku migrační krize. Evropa potřebuje novou pracovní sílu, říkají jedni. Uprchlíci svou ekonomickou aktivitou zachrání naše důchodové systémy, fantazírují druzí. Němci dokonce koketují s myšlenkou novelizovat antidiskriminační zákon, který by měl nově zajistit, aby byli uprchlíci povinně přijímáni do vedoucích pozic ve velkých společnostech!

Jak ovšem vypadá ekonomická aktivita migrantů v praxi, není žádným tajemstvím. Podle zpráv ze sousedního Německa se zatím podařilo z přibližně milionu migrantů zaměstnat 54 osob. A jak to s jejich zapojováním do pracovního procesu reálně vypadá, se přesvědčili i radní saského města Waldenburg, ležícího asi 25 km západně od města Chemnitz, bývalého Karl-Marx-Stadtu.

Ve snaze poskytnout uprchlíkům nějakou práci a tím i možnost vydělat si peníze zřídili pro ně dobrovolná pracovní místa, aby se snáze začlenili do místní komunity. Nakoupili pro ně za několik set eur z obecních peněz pracovní oděvy a pomůcky a stanovili denní odměnu na 20 eur.

Jak jistě tušíte, migranti do práce odmítli nastoupit. Jejich zdůvodnění však místní radní přece jen dostalo do šoku. Migranti prohlásili, že nebudou pracovat za 20 eur denně, když oni mají informace, že minimální hodinová mzda v Německu činí 8,5 euro na hodinu! Druhý důvod je pak ještě překvapivější. Oni jsou přece hosté kancléřky Angely Merkelové a jako hosté nemají žádnou povinnost pracovat, oznámili zkoprnělým radním!

Nepomohla ani komunikace prostřednictvím tlumočníka. Oni jsou hosté a tak dělat nemusí. Tečka! „Pracovní místa jsme tedy byli nuceni zrušit a obecní výdaje na pracovní oděvy a pomůcky jsou tak vyhozené z okna,“ sdělil novinářům šokovaný starosta Bernd Pohlers.

Závěr se vlastně nabízí. Jestliže si je Angela Merkelová pozvala a oni se nyní cítí jako její osobní hosté, pak by všechny náklady neměli platit němečtí daňoví poplatníci, ale kancléřka ze svého osobního účtu!

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.