Print this page

Trapnost a bída České televize v přímém přenosu. Když neumíte dělat rozhovory, tak jděte do háje, paní redaktorko!

By  zář 06, 2016

V pátek v podvečer vysílala ČT24 v pořadu Interview rozhovor s ředitelem pražské ZOO Miroslavem Bobkem. Protože jsme se shodou okolností byli ve čtvrtek v ZOO podívat na gorilí mládě, malé slůně a Elišku, takto čerstvě narozenou žirafí slečnu, tak nás rozhovor s člověkem, který podle našich čerstvých zkušeností odvádí v ZOO pro zvířata i návštěvníky hodně dobrou práci, zajímal.

Těšili jsme se, že nám ředitel řekne něco nového o záměrech zahrady, o vzácném novém přírůstku v podobě langura čínského a pochopitelně i o tom, zda v Troji uvidíme pandu velkou.

To by ovšem rozhovor nesměla moderovat redaktorka Světlana Witowská. Již mnohokrát v minulosti jsme byli svědky jejich agresívních otázek v rozhovorech o čemkoli a trapné snaze prezentovat svou „investigativnost“ tím, že skáče hostům do řeči a nenechá je dokončit myšlenku. A nejinak tomu bylo i v tomto případě. Witowská se poměrně záhy pokusila udělat z celého rozhovoru o zvířátkách a zoologické zahradě politickou debatu a vcelku nevybíravě, jak je jejím zvykem, se snažila vyrazit z ředitele Bobka jakési politické prohlášení či názor na příchod pandy do Prahy. „Nevadí Vám, že Praha kvůli pandě ohnula hřbet, že Praze je milejší panda než Tibet, že Praha obětovala slušnost?“, zněla jedna z otázek. „A stojí to za to všechno, to zvíře?", zaznělo vzápětí. „A podle zveřejněné zprávy BIS má právě Čína u nás své největší špiónské aktivity. Myslíte, že i s pandou přijedou nějací špioni?"

Miroslav Bobek je zdá se slušně vychovaný muž, a tak místo aby Witowskou poslal do řitě, zachoval dekorum a podle známé poučky, že na blbou otázku dostanete blbou, odpověď jí sdělil, že „… to já nevím, třeba budou mít ty pandy v očičkách kamerky. Dnešní technologie jsou opravdu vyspělé“!

Co měl také chudák té pološílené redaktorce odpovědět? Že je úplně pitomá? ⋆

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.