Print this page

Královna Alžběta varuje před globální válkou, která pro lidstvo přinese„konec časů“

By  říj 22, 2016

Královna Alžběta se sešla s náboženskými vůdci, aby s nimi prodiskutovala globální válku, o které tvrdí, že pro lidstvo přinese „konec časů“. Na schůzce s ruským patriarchou Kirillem a s arcibiskupem z Cantenbury řekla královna:

„Člověk musí provést všechny nezbytné přípravy a říci svým milovaným sbohem, protože nemůže vědět, kdo přežije a kdo zemře. Mnozí totiž v těch posledních dnech zemřou,“ jak o ní uvádí produkční personál BBC.

„Moje milovaná země vstoupí do nejtemnějších časů během nadcházejících měsíců, jelikož na východě se povede brutální a apokalyptická válka.“

„Nedělají mi starosti triviálnosti jako Vánoce. Starosti mi dělají strašlivé důsledky toho, co nás čeká, jelikož bubny války duní čím dál silněji,“ řekla královna.

Patriarcha Moskvy a vší Rusi po schůzce s královnou Alžbětou vyzval všechny země ke sjednocení k boji za porážku „zla“, hlásila BBC.

„Dnešní válka s terorismem by měla být společným úsilím.“

„Není to jen ruský boj. Je to pro všechny země, měli bychom se sjednotit k porážce zla,“ řekl Kirill s dodatkem, „a povolávání do této války je svaté.“

Nejvýše postavený činitel ruské pravoslavné církve Kirill má úzké osobní vztahy s prezidentem Vladimirem Putinem.

V roce 2012 vedl kampaň za schválení zákona kriminalizujícího vandalismus na náboženských místech a teď se přidává ke královně s naléháním, aby se světové křesťanstvo sjednotilo.

Diskuse mezi patriarchou a královnou se „věnovala postavení křesťanů v Evropě,“ řekl Kirillův tajemník Alexander Vokov. „Církev by rovněž měla hrát roli i ve vnitřních záležitostech. Právě prostřednictvím víry a prostřednictvím církve se projevuje duše národa.“

O tom mluvil i papež.

„Toto je válka. Byla tu válka v roce 1914. Pak v letech 1939-45. Další Velká válka. A teď je tu tato. Možná není organická. Je organizovaná, to ano, ale ne organická. Je to ale válka,“ řekl papež.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.