Print this page

„Rusko chce zaútočit na Ukrajinu“. Není to naopak? Podívejte se na emblém ukrajinské vojenské rozvědky

By  říj 31, 2016

Zatímco Rusko čelí neustálým pokusům o mezinárodní izolaci kvůli své údajné „agresivitě vůči Ukrajině“, skutečné politiky současné „prozápadně orientované“ Ukrajiny vůči Rusku si mainstreamová média účelově nevšímají. I přesto, že tato politika nyní dostala oficiální podobu s jasným grafickým vyobrazením. Pro mnohé šokujícím.

Když prezident Petro Porošenko 24. října představoval nového šéfa ukrajinské vojenské rozvědky generálmajora Vasyla Burbu, potvrdilo se to, co měsíce kolovalo na sociálních sítích. Za Porošenkovým řečnickým pultem byl poprvé vyobrazen emblém vojenské rozvědky, vystihující oficiální zahraničně-bezpečnostní politiku země.

Dominantním symbolem znaku je sova svírající v drápech meč a zapichující jej do zeměkoule – přesněji doprostřed mapy Ruské federace, která je na rozdíl od „zbytku světa“ jasně zvýrazněna.

Nad samotným emblémem byl navíc během ceremoniálu umístěn nápis „Україна понад усе!“, tedy „Ukrajina nade vše“, významem totožný s nechvalně proslulým „Deutschland über alles“.

Vjačeslav Běleňkij na sociální síti komentoval ceremoniál s účastí špiček struktur vnější bezpečnosti ukrajinského státu takto: „To už jsou reálně nemocní lidé, bez legrace. Je třeba je léčit, s pomocí zdravotníků, a oni řídí čtyřicetimilionovou zemi.“

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.