Print this page

Podivný obraz v soukromé kapli ukrajinského prezidenta. Podívejte se a posuďte sami zda je to normální...

By  pro 03, 2016

Ministerstvu financí se po startu elektronické evidence tržeb začala scházet první hlášení na nevydané účtenky. Lidé je mohou poslat pomocí speciálního formuláře na stránkách úřadu.

Na internetu se objevila fotografie fresky, která se nachází v soukromé kapli ukrajinského prezidenta Petra Porošenka v Kozině poblíž Kyjeva. Fotografie vyvolala mezi Ukrajinci vášnivé diskuse.

Fotografii obrazu zveřejnil Jurij Kasjanov, který byl nedávno u ukrajinského prezidenta na návštěvě. Na náboženské, biblické fresce je vyobrazen Petr Porošenko s rodinou v římských tógách a nad nimi se vznáší Panna Maria. Kasjanov ještě uvedl: „A opodál fresky leží bochník vyrobený ze zlata.“

Fotografie vzbudila na ukrajinském internetu vášnivé diskuse. Někteří se domnívají, že se jedná o ruskou provokaci. Nicméně dobře informovaný zdroj potvrdil známému ukrajinskému novináři Anatoliju Šarijovi, že se taková freska v Porošenkově kapli skutečně nachází.

Umělec sdělil listu Komsomolska Prava na Ukrajině, že to je mezi ukrajinskými politiky a oligarchy poměrně běžné. A dodal: „V žádném případě nemaluji panímámu jako Matku Boží. Zobrazování sebe jako světců přináší smůlu.“

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.