Print this page

Je Marksová vůbec při smyslech?! Co to zase navrhuje za pitomost?

By  pro 14, 2016

Současná vláda se zřejmě rozhodla, že přibližně půlmilionová armáda úředníků na stát s deseti miliony občanů je stále málo. A tak se budou přibírat další. Sobotkův kabinet se pravděpodobně shlédl v řeckém modelu, kdy bylo více státních úředníků, než měly státní úřady židlí!

Největší moloch České republiky je ještě drzejší, než jsme si mysleli! Tohle snad nemohou myslet vážně!

Nejnověji svůj záměr nabírat další úředníky oznámila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Pro rok 2017 počítá s nárůstem úředníků pro Českou správu sociálního zabezpečení a úřady práce. A nijak nešetří. Nových úředníků je plánováno přibližně 800 a rozpočet to bude stát okolo čtvrt miliardy korun ročně! Nárůst na ministerstvu dělá 40%, tedy téměř polovinu.

Opozice vcelku logicky ten nastoupený trend neustálého zvyšování úřednických stavů kritizuje s tím, že je naprosto zbytečný a navíc běžnému občanovi vlastně nic nepřináší.

Marksová ovšem nesouhlasí. A svůj záměr obhajuje způsobem, o kterém nevíme, zda se máme smát, nebo brečet. „Narůstá například právě počet důchodců a my jako klienti přece chceme, aby nám na úřadě poradili správně a kompetentně a aby ti lidé za přepážkou byli navíc milí, proto to navýšení,“ prohlašuje ministryně!

Rozumíte tomu? Podle ní tedy vyřešíme nekompetentní úředníky, kteří občanům radí blbě a ještě jsou protivní tím, že jejich počet zdvojnásobíme? Takže jeden bude kompetentní a druhý sice trouba, ale bude se za přepážkou usmívat? A zaplatíme je oba? Nebylo by výrazně logičtější těm kompetentním, schopným a milým přidat na platu a ty nekompetentní vyházet?

Pokud by to ovšem mělo mít nějaký smysl, tak by se s vyhazováním těch nekompetentních mělo začít v ministerské kanceláři!

Zdroj: eurasia24.cz

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.