Print this page

Tak to byla vážně špatné. ČT urazila své diváky. Na konec roku jim podstrčila ubohé slepence nebo trapnou estrádu s vtipy o orálním sexu...

By  led 03, 2017

Na to, že si české televizní stanice neváží svých diváků, si část z nich bohužel zvykla. Než aby ignorovali, že jím poslední den roku, který má být příležitostí dobře se pobavit, byly naservírovány slepence, odevzdaně se s nimi smířili a zajistili jim milionovou sledovanost. A místo aby se mezi televizními kanály odehrála soutěž o nejlepší silvestrovský program, byla to soutěž toho nejhoršího.

Jak už jsme několikrát konstatovali, Česká televize již zcela rezignovala na to, aby svým koncesionářům poskytovala kvalitní veřejnoprávní servis a také vkusnou zábavu. Namísto toho plýtvá penězi na natáčení kontroverzních detektivních seriálů a stupidních pohádek. Naštěstí je zřejmé, že mnohým divákům už došla trpělivost a letos dali nelibost s úrovní sváteční nabídky patřičně najevo. A některá média se dokonce pozastavila nad šokujícím faktem, že vánoční program ČT 1 byl až na pár malých výjimek okopírován z loňského roku. Obzvláště trestuhodná je pak skutečnost, že pokud ČT vůbec vysílá něco špičkového, například některé zahraniční seriály, pak je jejich fanouškům o svátcích zatrhla a nabídla jim jako ‘dárek‘ pod stromeček tisíckrát reprízované pořady. Nebo jsou snad skvěle placení šéfové ČT opravdu přesvědčeni, že naprostá většina národa je tak zdegenerovaná, že chce o Vánocích pouze pohádky a na Silvestra Bohouše?

Jenže vedení ČT si s tím zjevně hlavu neláme a je stále drzejší. Když mu už několikrát prošlo, že lidu stačí předhodit ohryzanou kost, hází mu ještě horší. Dávno již rezignovala na natáčení kvalitních zábavných pořadů, jakými byly slavné Silvestry z Kavčích hor nebo show Možná přijde i kouzelník, v nichž vystupovala umělecká elita. Nenamáhá se už realizovat ani speciální silvestrovské vydání své populární talkshow Všechnopárty.

Namísto toho ji sestříhala do ledabyle poskládané mozaiky starých vydání. Ta ale byla bohužel stále snesitelnější než ubohoučká estráda před půlnocí Do roka a do dna, v níž si pár českých celebrit vyprávělo dosti trapné vtipy. Patří opravdu na veřejnoprávní obrazovku historky o orálním sexu v jisté umělecké instituci?

Zcela svoji práci odflákla i zpravodajská ČT 24. Také zde si dopřáli velkorysou dovolenou a donekonečna opakovali reprízy repríz. A zatímco jindy kvůli každému teroristickému útoku ČT 24 okamžitě nasadí ‘speciál‘, novoroční masakr v Istanbulu pojala jako jednu z mnoha jiných událostí. Navíc kdyby přenášela živé záběry z oslav Nového roku ve světě, byla by to možná zajímavější podívaná než obvyklý silvestrovský výprodej.

Na reakcích mnoha diváků je zřejmé, že televizní program někteří již řeší tím, že ho zkrátka vypínají nebo se na něj koukají jen výjimečně. Ostatně k nejsledovanějším silvestrovským pořadům opět patřily státní hymna a půlnoční přípitek. Mnoho lidí se také přiznává, že si televizní zábavu zajistí sami a pustí si dobrý film nebo hudbu. Ale stále častěji se dožadují, aby byla ČT konečně zprivatizovaná. Vůbec se jim nelze divit, obzvlášť po letošních Vánocích a Silvestru.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.