Print this page

Pozor. Tato oblíbena pokojová rostlina může zabít dítě za 1 minutu a dospělého za 15 minut

By  led 05, 2017

V podstatě jsem ztratil svou dceru. Položila si kousek listu z této rostliny do úst. Její jazyk otoku a začala se dusit. Této rostlině věnujte dostatečnou pozornost. Existují však i jiné rostliny s podobnými vlastnostmi, které jsou stejně toxické.

Buďte mimořádně opatrní, když necháte někoho doma s rostlinou s názvem diefenbachie. Standardně může způsobit pálení v ústech, slinění, alergickou reakci až poškození ledvin, ve výjimečných případech i smrt.

Každá její část, kterou tvoří šťáva, je toxická (obsahuje šťavelan vápenatý).

Úmrtí dětí může ve výjimečných případech nastat za jednu minutu a úmrtí dospělých za 15 minut. V případě, že máte tuto rostlinu doma, nebo ve své práci, doporučujeme vám ji vymýtit.

Přestože difenbachie obsahuje jedovatou šťávu, která způsobuje otok jazyka a následně vede silným reakcím u člověka, patří v současnosti mezi běžně pěstované pokojové rostliny.

Tato tropická rostlina původem z Brazílie má široké zelenobílé listy a při optimálních podmínkách dokáže rozkvést.

Při manipulaci s touto rostlinou buďte opatří a vždy používejte gumové rukavice. Při kontaktu s některou její částí vyhledejte lékařskou pomoc.

Pokud máte děti nebo domácí zvířata, doporučujeme vám tuto rostlinu v domácnosti nepěstovat.

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.